Treceți la conținutul principal

Salonul de Carte pentru Copii - Bookfest Junior

Asociatia Editorilor din Romania organizeaza in premiera anul acesta Bookfest Junior, Salonul de Carte pentru Copii.


Bookfest Junior va avea loc in perioada 26-28 septembrie in Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Gheorghe Sincai, Calea Serban Voda, nr. 167). Aflat la prima editie, Bookfest Junior este singurul targ de carte din Romania, in aer liber, dedicat copiilor. Peste 25 de edituri vor fi prezente in cadrul targului cu titluri atractive din care cei mici isi pot alege cartea preferata. Salonul de carte se va desfasura pe o suprafata de aproximativ 2000 de metri patrati.Organizatorii au pregatit o multime de surprize micilor vizitatori ai Salonului de Carte. Pentru a-i atrage sa citeasca, personaje de poveste, spiridusi si zane, le vor fi parteneri de joaca celor mici in spatiul amenajat special pentru ei. Intrarea la Bookfest Junior este libera.Bookfest Junior are o puternica componenta educativa, transmitand parintilor un indemn la reintoarcerea catre adevaratele valori. "Vino cu cei mici la Bookfest Junior si cumpara-le o carte! Prezinta-le adevaratii eroi". Organizatorii spera, cu acesta ocazie, sa ii determine pe micii vizitatori dar si pe parintii acestora sa descopere in minunata lume a cartilor eroii adevarati care le pot servi drept model micilor cititori.Bookfest Junior este un proiect initiat de membrii A.E.R. (Asociatia Editorilor din Romania), adresat atat editorilor cat si publicului indragostit de carti. Asociatia Editorilor din Romania a fost fondata in 1991 si este principala asociatie profesionala a editorilor de carte din Romania, care reuneste editori din toate domeniile de interes cultural.Cristian Juncu, Director Executiv AER: "Daca ne aducem bine aminte, cu totii am crescut cu povesti si ne-am identificat cu eroii lor. Feti-Frumosi cu puteri supranaturale sau, dimpotriva, isteti si cu nimic prin buzunare, ne-au starnit imaginatia cu aventurile lor. Intre timp am ajuns si noi parinti si constatam cu dezamagire ca valorile s-au amestecat. Bombardati mediatic pe toate canalele cu idoli de ocazie n-avem cum sa impiedicam accesul copiilor nostri la aceste surogate. Luati pe sus de evenimente, nici n-am observat cum acestea au ajuns sa fie modele pentru copiii de astazi. Daca nu vrem sa traim cu asta, ar fi bine sa mai cumparam cate o carte pentru cei mici si sa readucem la viata adevaratii eroi.

Mesajul nostru pentru parinti este: " Vino cu cei mici la Bookfest Junior si cumpara-le o carte! Prezinta-le adevaratii eroi."


Sursa: www.comunicatemedia.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .