Treceți la conținutul principal

Salonul de Carte pentru Copii - Bookfest Junior

Asociatia Editorilor din Romania organizeaza in premiera anul acesta Bookfest Junior, Salonul de Carte pentru Copii.


Bookfest Junior va avea loc in perioada 26-28 septembrie in Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Gheorghe Sincai, Calea Serban Voda, nr. 167). Aflat la prima editie, Bookfest Junior este singurul targ de carte din Romania, in aer liber, dedicat copiilor. Peste 25 de edituri vor fi prezente in cadrul targului cu titluri atractive din care cei mici isi pot alege cartea preferata. Salonul de carte se va desfasura pe o suprafata de aproximativ 2000 de metri patrati.Organizatorii au pregatit o multime de surprize micilor vizitatori ai Salonului de Carte. Pentru a-i atrage sa citeasca, personaje de poveste, spiridusi si zane, le vor fi parteneri de joaca celor mici in spatiul amenajat special pentru ei. Intrarea la Bookfest Junior este libera.Bookfest Junior are o puternica componenta educativa, transmitand parintilor un indemn la reintoarcerea catre adevaratele valori. "Vino cu cei mici la Bookfest Junior si cumpara-le o carte! Prezinta-le adevaratii eroi". Organizatorii spera, cu acesta ocazie, sa ii determine pe micii vizitatori dar si pe parintii acestora sa descopere in minunata lume a cartilor eroii adevarati care le pot servi drept model micilor cititori.Bookfest Junior este un proiect initiat de membrii A.E.R. (Asociatia Editorilor din Romania), adresat atat editorilor cat si publicului indragostit de carti. Asociatia Editorilor din Romania a fost fondata in 1991 si este principala asociatie profesionala a editorilor de carte din Romania, care reuneste editori din toate domeniile de interes cultural.Cristian Juncu, Director Executiv AER: "Daca ne aducem bine aminte, cu totii am crescut cu povesti si ne-am identificat cu eroii lor. Feti-Frumosi cu puteri supranaturale sau, dimpotriva, isteti si cu nimic prin buzunare, ne-au starnit imaginatia cu aventurile lor. Intre timp am ajuns si noi parinti si constatam cu dezamagire ca valorile s-au amestecat. Bombardati mediatic pe toate canalele cu idoli de ocazie n-avem cum sa impiedicam accesul copiilor nostri la aceste surogate. Luati pe sus de evenimente, nici n-am observat cum acestea au ajuns sa fie modele pentru copiii de astazi. Daca nu vrem sa traim cu asta, ar fi bine sa mai cumparam cate o carte pentru cei mici si sa readucem la viata adevaratii eroi.

Mesajul nostru pentru parinti este: " Vino cu cei mici la Bookfest Junior si cumpara-le o carte! Prezinta-le adevaratii eroi."


Sursa: www.comunicatemedia.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa