Treceți la conținutul principal

Targul de Carte Bok & Bibliotek, Goteborg 2008

Standul Institutului suedez

Romania va participa pentru prima data ca expozant la Targul de Carte Bok & Bibliotek, organizat in orasul suedez Goteborg in perioada 25-28 septembrie. Bok & Bibliotek este cel mai mare targ de carte din Scandinavia, cu o cifra anuala de peste 100.000 de vizitatori. Participarea romaneasca, ce se va desfasura sub titulatura "Voci din Romania", este conceputa si organizata de Institutul Cultural Roman de la Stockholm.


Targul se adreseaza publicului larg si are doua componente principale - prezentarea si vanzarea de carte, in special in limba suedeza, si un amplu program de seminarii si discutii pe teme literare, sociale si politice, care fac din acest eveniment un important forum de dezbateri pentru publicul european. Participarea ICR Stockholm consta intr-un stand cu traduceri din literatura romana in limba suedeza si in limbi de circulatie internationala, lansarea celor mai recente aparitii de titluri romanesti in limba suedeza, lecturi de poezie, o expozitie foto cu portrete de scriitori romani si un catalog al expozitiei. De asemenea, ICR Stockholm a obtinut privilegiul de a organiza sapte seminarii pe subiecte de actualitate, avand drept invitati personalitati ale societatii civile din Romania, Suedia, Letonia si Marea Britanie, cum ar fi scriitorii si jurnalistii suedezi Goran Rosenberg si Richard Swartz, fostul presedinte al Letoniei Vaira Ve-Freiberga, scriitoarea britanica de origine sarba Vesna Goldsworthy si multi altii.


Sursa fotografiei: www.bok-bibliotek.se

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .