Treceți la conținutul principal

Targul de Carte Bok & Bibliotek, Goteborg 2008

Standul Institutului suedez

Romania va participa pentru prima data ca expozant la Targul de Carte Bok & Bibliotek, organizat in orasul suedez Goteborg in perioada 25-28 septembrie. Bok & Bibliotek este cel mai mare targ de carte din Scandinavia, cu o cifra anuala de peste 100.000 de vizitatori. Participarea romaneasca, ce se va desfasura sub titulatura "Voci din Romania", este conceputa si organizata de Institutul Cultural Roman de la Stockholm.


Targul se adreseaza publicului larg si are doua componente principale - prezentarea si vanzarea de carte, in special in limba suedeza, si un amplu program de seminarii si discutii pe teme literare, sociale si politice, care fac din acest eveniment un important forum de dezbateri pentru publicul european. Participarea ICR Stockholm consta intr-un stand cu traduceri din literatura romana in limba suedeza si in limbi de circulatie internationala, lansarea celor mai recente aparitii de titluri romanesti in limba suedeza, lecturi de poezie, o expozitie foto cu portrete de scriitori romani si un catalog al expozitiei. De asemenea, ICR Stockholm a obtinut privilegiul de a organiza sapte seminarii pe subiecte de actualitate, avand drept invitati personalitati ale societatii civile din Romania, Suedia, Letonia si Marea Britanie, cum ar fi scriitorii si jurnalistii suedezi Goran Rosenberg si Richard Swartz, fostul presedinte al Letoniei Vaira Ve-Freiberga, scriitoarea britanica de origine sarba Vesna Goldsworthy si multi altii.


Sursa fotografiei: www.bok-bibliotek.se

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…