Treceți la conținutul principal

Vernisaj de pictura la Muzeul National Cotoceni

"Interbelicii si continuatorii" este numele vernisajului organizat la Muzeul National Cotroceni. Se vor putea admira picturi semnate de pictori din perioada interbelica si pictori care au inceput sa lucreze dupa 1945: Gheroghe Petrascu, Th. Pallady, N. Tonitza, Camil Ressu, etc. Expozitia va fi deschisa din 17 septembrie - 19 octombrie 2008.

Pe dealul Cotrocenilor exista la începutul sec.XVIII o manastire cu palat domnesc înconjurate de gradini şi vii. In 1855, doctorul Davila obtine permisiunea de a crea în parcul palatului o gradina botanică pentru studenţii în medicina. Principele Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen foloseste din iunie 1866 casele domneşti si tot din ordinul sau in anul 1893 s-a început construcţia palatului. Dupa numai cativa ani, în 1878 parcul palatului regal se extinde si gradina botanica este înglobata în el. Pentru a corespunde noilor cerinte aspectul general al parcului se schimba. O axa de compoziţie amplă este deschisă dinspre intrare către palatul nou ridicat spre sfârşitul sec.XIX, la capătul aleilor fiind amenajate o succesiune terase ce fac trecrea de la aleea de acces către palat. În perioada când în palat a funcţionat Palatul Pionierilor, în parc au fost amenajate terenuri de sport, un bazin de înot, un teatru în aer liber (1955) etc. Au urmat reamenajări ulterioare, în funcţie de destinaţia pe care a primit-o palatul.

Putini sunt cei care stiu ca prin hotarare guvernamentala, în aripa veche a palatului Cotroceni s-a organizat Muzeul Naţional Cotroceni, aflat în subordinea Ministerului Culturii şi s-a deschis pentru public la 27 decembrie 1991.

Detalii despre muzeu aici

Biblioteca muzeului

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…