Treceți la conținutul principal

Vernisaj de pictura la Muzeul National Cotoceni

"Interbelicii si continuatorii" este numele vernisajului organizat la Muzeul National Cotroceni. Se vor putea admira picturi semnate de pictori din perioada interbelica si pictori care au inceput sa lucreze dupa 1945: Gheroghe Petrascu, Th. Pallady, N. Tonitza, Camil Ressu, etc. Expozitia va fi deschisa din 17 septembrie - 19 octombrie 2008.

Pe dealul Cotrocenilor exista la începutul sec.XVIII o manastire cu palat domnesc înconjurate de gradini şi vii. In 1855, doctorul Davila obtine permisiunea de a crea în parcul palatului o gradina botanică pentru studenţii în medicina. Principele Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen foloseste din iunie 1866 casele domneşti si tot din ordinul sau in anul 1893 s-a început construcţia palatului. Dupa numai cativa ani, în 1878 parcul palatului regal se extinde si gradina botanica este înglobata în el. Pentru a corespunde noilor cerinte aspectul general al parcului se schimba. O axa de compoziţie amplă este deschisă dinspre intrare către palatul nou ridicat spre sfârşitul sec.XIX, la capătul aleilor fiind amenajate o succesiune terase ce fac trecrea de la aleea de acces către palat. În perioada când în palat a funcţionat Palatul Pionierilor, în parc au fost amenajate terenuri de sport, un bazin de înot, un teatru în aer liber (1955) etc. Au urmat reamenajări ulterioare, în funcţie de destinaţia pe care a primit-o palatul.

Putini sunt cei care stiu ca prin hotarare guvernamentala, în aripa veche a palatului Cotroceni s-a organizat Muzeul Naţional Cotroceni, aflat în subordinea Ministerului Culturii şi s-a deschis pentru public la 27 decembrie 1991.

Detalii despre muzeu aici

Biblioteca muzeului

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .