Treceți la conținutul principal

Conferinta "Rolul bibliotecilor în libertatea de exprimare, toleranţă şi accesul la informaţii"

The International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA), Egyptian Library Association (ELIA), Arab Federation for Libraries and Information (AFLI) si IFLA’s Centre for Arabic Speaking Libraries and Information Institutions at the Bibliotheca Alexandrina vor organiza conferinta cu titlul "Rolul bibliotecilor în libertatea de exprimare, toleranţă şi accesul la informaţii" de la Biblioteca din Alexandrina în data de 7, 8 şi 9 octombrie 2008.

Temele conferintei:
Libertarea de exprimare;
Toleranta;
Producerea si diseminarea informatiei;
Libertatea de acces la informatie.

Conferinta ii vizeaza pe specialistii din stiinta informarii, pe studentii care doresc sa fie informati in legatura cu aceste servicii, precum si pe profesionişti din domeniul mass-mediei şi educaţie. Scopul conferintei este de a analiza rolul bibliotecilor în promovarea libertăţii de exprimare şi a toleranţei, pentru a proteja drepturile omului şi pentru a promova toleranta in lume.

Conferinţa va discuta despre biblioteci, ca agenţi ai libertatii de acces la informaţii; relaţia dintre toleranţă şi libertatea de exprimare, de responsabilitatea producerii informatiei şi de faptul că producătorii de informaţii trebuie să asigure informaţii distribuite în conformitate cu Articolul 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

IFLA invita participanţi din întreaga lume să participe la acest eveniment important.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .