Treceți la conținutul principal

Conferinta "Rolul bibliotecilor în libertatea de exprimare, toleranţă şi accesul la informaţii"

The International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA), Egyptian Library Association (ELIA), Arab Federation for Libraries and Information (AFLI) si IFLA’s Centre for Arabic Speaking Libraries and Information Institutions at the Bibliotheca Alexandrina vor organiza conferinta cu titlul "Rolul bibliotecilor în libertatea de exprimare, toleranţă şi accesul la informaţii" de la Biblioteca din Alexandrina în data de 7, 8 şi 9 octombrie 2008.

Temele conferintei:
Libertarea de exprimare;
Toleranta;
Producerea si diseminarea informatiei;
Libertatea de acces la informatie.

Conferinta ii vizeaza pe specialistii din stiinta informarii, pe studentii care doresc sa fie informati in legatura cu aceste servicii, precum si pe profesionişti din domeniul mass-mediei şi educaţie. Scopul conferintei este de a analiza rolul bibliotecilor în promovarea libertăţii de exprimare şi a toleranţei, pentru a proteja drepturile omului şi pentru a promova toleranta in lume.

Conferinţa va discuta despre biblioteci, ca agenţi ai libertatii de acces la informaţii; relaţia dintre toleranţă şi libertatea de exprimare, de responsabilitatea producerii informatiei şi de faptul că producătorii de informaţii trebuie să asigure informaţii distribuite în conformitate cu Articolul 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

IFLA invita participanţi din întreaga lume să participe la acest eveniment important.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…