Treceți la conținutul principal

Infiintarea noului Institut Roman de Studii Avansate (IRSA).

Primul proiect
Ministrul Educaţiei, Anton Anton şi preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc,au semnat azi, 16 octombrie, în calitate de co-iniţiatori, proiectul de act normativ care prevede înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Român de Studii Avansate (IRSA). Evenimentul va avea loc în Aula Academiei Române, începând cu ora 13.00. Semnarea documentului va avea loc în prezenţa presei.Conform documentului, IRSA va funcţiona ca instituţie publică, având personalitate juridică, sub egida Academiei Române şi în coordonarea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS). Misiunea institutului este aceea de a desfăşura, promova şi încuraja cercetarea ştiinţifică avansată. IRSA va desfăşura activităţi de cercetare în strânsă colaborare cu reprezentanţii din domeniu ai diasporei româneşti.Atribuţiile IRSA au în vedere promovarea cooperării interdisciplinare în cadrul naţional şi internaţional, posibilitatea acordării burselor de studiu pentru ariile tematice definite de Consiliul Director al instituţiei, stimularea dezbaterilor publice asupra unor probleme contemporane etc.În vederea desfăşurării activităţilor sale, Academia Română va da în administrarea IRSA un spaţiu de 1000 mp în imobilul Casa Academiei. Sumele aferente amenajării spaţiului şi cheltuielilor de întreţinere vor fi asigurate de ANCS.Fondurile IRSA se asigură din participarea la proiecte şi programe de educaţie, cercetare şi inovare, cu finanţare naţională şi internaţională, donaţii de la persoane fizice şi juridice din România şi străinătate. De asemenea, Guvernul României şi Academia Română vor contribui cu alocaţii.


Sursa: edu.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .