Treceți la conținutul principal

Lucrare exemplara - Manuscrise din biblioteca Sfântului Sinod al BOR


Biblioteca Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a editat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel lucrarea “Manuscrise din biblioteca Sfântului Sinod al BOR”. Volumul a apărut la Editura Basilica, coordonator al proiectului fiind PC Arhimandrit Policarp Chiţulescu, directorul bibliotecii Sfântului Sinod. Lucrarea se bucură de un cuvânt înainte al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Manuscrisele prezentate în acest volum sunt aşezate în ordine cronologică, ele nefiind decât o parte din cele peste 450 de manuscrise datând din secolele al XIV-lea – al XX-lea.
Lansarea oficială a acestui volum se va face la praznicul Sf. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, pe data de 27 octombrie. Biblioteca Sfântului Sinod a luat fiinţă în 1958 la o iniţiativă a vrednicului de pomenire patriarh Justinian, sediul aflându-se în curtea Mănăstirii Antim din Bucureşti. Printre proiectele acestei instituţii a Bisericii Ortodoxe Române se numără organizarea în toamnă a unei expoziţii de carte veche, precum şi editarea unui album al bibliotecii care să conţină valori bibliofile.
In data de 28 octombrie 2008 (zi in care va fi praznuit pentru prima data Sfantul Ierarh Iachint de Vicina, primul Mitropolit al Tarii Romanesti)va avea loc vernisajul expozitiei de carte bisericeasca intitulata "Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie in viata poporului roman", organizata in sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei. Expozitia, realizata de Sectorul Patrimoniu Cultural si Biblioteca Sfantului Sinod, prezinta o retrospectiva a tiparului bisericesc romanesc care, pe parcursul a 500 de ani, a scos la lumina numeroase editii ale Sfintei Scripturi si ale Sfintei Liturghii, marturii de referinta ale spiritualitatii, culturii si limbii romane.
Expozitia va fi deschisa pana in data de 10 noiembrie 2008.

Sursa: www.basilica.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa