Treceți la conținutul principal

Lucrare exemplara - Manuscrise din biblioteca Sfântului Sinod al BOR


Biblioteca Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a editat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel lucrarea “Manuscrise din biblioteca Sfântului Sinod al BOR”. Volumul a apărut la Editura Basilica, coordonator al proiectului fiind PC Arhimandrit Policarp Chiţulescu, directorul bibliotecii Sfântului Sinod. Lucrarea se bucură de un cuvânt înainte al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Manuscrisele prezentate în acest volum sunt aşezate în ordine cronologică, ele nefiind decât o parte din cele peste 450 de manuscrise datând din secolele al XIV-lea – al XX-lea.
Lansarea oficială a acestui volum se va face la praznicul Sf. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, pe data de 27 octombrie. Biblioteca Sfântului Sinod a luat fiinţă în 1958 la o iniţiativă a vrednicului de pomenire patriarh Justinian, sediul aflându-se în curtea Mănăstirii Antim din Bucureşti. Printre proiectele acestei instituţii a Bisericii Ortodoxe Române se numără organizarea în toamnă a unei expoziţii de carte veche, precum şi editarea unui album al bibliotecii care să conţină valori bibliofile.
In data de 28 octombrie 2008 (zi in care va fi praznuit pentru prima data Sfantul Ierarh Iachint de Vicina, primul Mitropolit al Tarii Romanesti)va avea loc vernisajul expozitiei de carte bisericeasca intitulata "Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie in viata poporului roman", organizata in sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei. Expozitia, realizata de Sectorul Patrimoniu Cultural si Biblioteca Sfantului Sinod, prezinta o retrospectiva a tiparului bisericesc romanesc care, pe parcursul a 500 de ani, a scos la lumina numeroase editii ale Sfintei Scripturi si ale Sfintei Liturghii, marturii de referinta ale spiritualitatii, culturii si limbii romane.
Expozitia va fi deschisa pana in data de 10 noiembrie 2008.

Sursa: www.basilica.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .