Treceți la conținutul principal

S-a pus piatra de temelie pentru „Centrul monastic si cultural Nicolae Steinhardt""N-am venit la Rohia sa ma salbaticesc, ci ca sa imblanzesc salbaticia acestei lumi"


O veste buna care mi-a incantat sufletul, as fi vrut sa vad Rohia acum toamna...! Vineri, 22 august 2008 dupa slujba Vecerniei, la Manastirea „Sfânta Ana” Rohia, a fost pusa piatra de temelie la noua casa monahala numita Centrul monastic si cultural Nicolae Steinhardt”, de catre Preasfintitul Justin Sigheteanul arhiereu-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului si superiorul Manastirii Rohia, Protos. Pantelimon Ilies egumenul Manastirii Rohia, Protos. Macarie Motogna eclesiarh si arhid. Teodosie Bud, de fata fiind si echipa tehnica care lucreaza la acest obiectiv: arhitect Dorel Cordos, ing.-geotehn. Sorin Zaharia, ing.-rezistenta dr. Gelu Zaharia, inspector la I.S.C. ing. Ionas Maria, constructori ing. Grigore Buda si ing. Florin Buda. La fata locului s-a constatat încheierea lucrarilor de sapatura prin care s-a ajuns la cota de fundare – 29 m. si începerea din data de 23 august a turnarii primelor cantitati de beton. Aripa la care se încep lucrarile în prima faza se numeste „Turnul tezaur” care va adaposti biblioteca si muzeul manastirii, muzeul N. Steinhardt, sala proiectantilor, inginerilor, constructorilor si nu în ultimul rând sala ctitorilor, întemeietorilor si binefacatorilor. Avem nadejdea exprimata prin rugaciunile facute pentru punerea pietrei de temelie, ca Dumnezeu ne va ocroti, ajuta si asista sa ducem la bun sfârsit aceasta lucrare grea, dar vitala pentru viitorul si importanta Manastirii Rohia si la finalul lucrarilor ne vom bucura cu totii de realizarea unui asezamânt pentru mileniul III.
Sursa: www.manastirea-rohia.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .