Treceți la conținutul principal

Sala de Lectura la Ceainaria Teatrului ACT

Despre Sala de Lectura:

O altfel de biblioteca la Sala de Lectura din Ceainaria Teatrului ACT. In afara de ceainarie, spatiul mai indeplineste un rol esential: are si o biblioteca. Prin intermediul editurilor, Sala de Lectura va deveni un adevarat spatiu in care te poti bucura de carti mai vechi, dar si mai noi, intr-un cadru intim si placut.In plus, la Sala de Lectura vei avea ocazia sa "savurezi", pe langa ceaiuri si carti bune, si multe evenimente speciale: lansari de carte, seri de lectura si de teatru sau expozitii temporare.
"Fara a-si propune a fi un local monden, Sala de lectura va astepta lumea pentru a-i oferi o clipa in afara timpului, o clipa in anticamera spre personajele si realitatea lor din locul numit "scandura". Teatrul ACT, un punct pe axa celei mai cochete esplanade bucurestene, doreste sa va implice in acest proiect de remodelare a anatomiei timpului liber in aceasta capitala cu traditii culturale".
EVENIMENTE:
  • VINERI si SAMBATA, la ora 19.30, va asteptam la Sala de Lectura pentru o Seara de Jazz cu Alexandru Virgil Raileanu (pian) si DENISE CRISTINA PASA (vioara)
  • MARTI, la ora 19.30, va invitam la un Recital de Pian sustinut de LAURA DANAILA
  • In perioada 18 septembrie - 31 octombrie Sala de Lectura gazduieste o expozitie de ceramica a Cristinei Bolborea

Sursa: www.teatrulact.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…