Treceți la conținutul principal

Salonul de carte „Polemos"

Poftiti la lectura si muzica!

Salonul de carte „Polemos” - Istorie, ştiinţe politice, securitate şi apărare, aflat la a patra ediţie, va fi deschis în perioada 22 – 25 octombrie, la Galeria Artelor a Palatului Cercului Militar Naţional.Evenimentul, organizat de Editura Militară în colaborare cu Societatea Scriitorilor Militari, cu sprijinul Comandamentului Logistic Întrunit, al Cercului Militar Naţional, al Bibliotecii Militare Naţionale şi al Societăţii Editorilor din România, se înscrie între manifestările care marchează Ziua Armatei României.Pe timpul salonului se vor lansa lucrări având ca tematică istoria, istoria militară, politicile şi strategiile de securitate, studiul conflictelor, apariţii editoriale prezentate de către personalităţi ale vieţii culturale şi ştiinţifice româneşti.
Salonul va fi deschis de miercuri până vineri între orele 11.00 şi 19.00, iar sâmbătă între orele 11.00 şi 16.00. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 22 octombrie, începând cu ora 13.00.Intrarea este liberă.

CONCERT EXTRAORDINAR AL MUZICII REPREZENTATIVE A MINISTERULUI APĂRĂRII
Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării şi Corul Academic Divina Armonie al Fundaţiei Cavalerii Daciei vor susţine joi, 23 octombrie, începând cu orele 19.30, un concert extraordinar în studioul Mihail Jora al Societăţii Române de Radiodifuziune.Activitatea, înscrisă în manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei României, se va desfăşura sub bagheta maiorilor Aurel Gheorghiţă şi Marius Firca, conducerea muzicală fiind asigurată de colonelul Valentin Neacşu.Intrarea la concertul extraordinar al Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării este liberă.
Sursa: www.mapn.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…