Treceți la conținutul principal

Salonul de carte „Polemos"

Poftiti la lectura si muzica!

Salonul de carte „Polemos” - Istorie, ştiinţe politice, securitate şi apărare, aflat la a patra ediţie, va fi deschis în perioada 22 – 25 octombrie, la Galeria Artelor a Palatului Cercului Militar Naţional.Evenimentul, organizat de Editura Militară în colaborare cu Societatea Scriitorilor Militari, cu sprijinul Comandamentului Logistic Întrunit, al Cercului Militar Naţional, al Bibliotecii Militare Naţionale şi al Societăţii Editorilor din România, se înscrie între manifestările care marchează Ziua Armatei României.Pe timpul salonului se vor lansa lucrări având ca tematică istoria, istoria militară, politicile şi strategiile de securitate, studiul conflictelor, apariţii editoriale prezentate de către personalităţi ale vieţii culturale şi ştiinţifice româneşti.
Salonul va fi deschis de miercuri până vineri între orele 11.00 şi 19.00, iar sâmbătă între orele 11.00 şi 16.00. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 22 octombrie, începând cu ora 13.00.Intrarea este liberă.

CONCERT EXTRAORDINAR AL MUZICII REPREZENTATIVE A MINISTERULUI APĂRĂRII
Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării şi Corul Academic Divina Armonie al Fundaţiei Cavalerii Daciei vor susţine joi, 23 octombrie, începând cu orele 19.30, un concert extraordinar în studioul Mihail Jora al Societăţii Române de Radiodifuziune.Activitatea, înscrisă în manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei României, se va desfăşura sub bagheta maiorilor Aurel Gheorghiţă şi Marius Firca, conducerea muzicală fiind asigurată de colonelul Valentin Neacşu.Intrarea la concertul extraordinar al Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării este liberă.
Sursa: www.mapn.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .