Treceți la conținutul principal

Salonul international de carte juridica, civica, politista si administrativa la Ministerului internelor si reformei administrative

In perioada 29 octombrie - 1 noiembrie a.c., Editura Ministerului Internelor si Reformei Administrative organizeaza cea de-a XII-a editie a Salonului international de carte juridica, civica, politista si administrativa, la sediul Centrului Cultural al M.I.R.A., din str. Mihai Voda nr. 17, sector 5, Bucuresti. In cadrul Festivitatii de deschidere, care va avea loc miercuri, 29 octombrie, ora 13.00, se vor acorda premiile Editurii M.I.R.A. pentru autorii celor mai valoroase lucrari profesionale editate in anul 2007. Aceasta manifestare va reuni peste 20 de edituri si case editoriale din tara si din structurile similare din alte tari. Pe parcursul celor patru zile vor avea loc lansari de carte, simpozioane, vernisarea expozitiei de sculptura a artistului Ion Sideri si a expozitiei "Valori bibliofile" - carti si documente rare din Biblioteca si Arhiva Ion C. Rogojanu. Evenimentul cultural se va adresa publicului larg cititor si este un bun prilej pentru edituri de a realiza schimburi de experienta si proiecte publicistice. De asemenea, in cadrul festivitatii de inchidere care va avea loc sambata, ora 12.00, vor fi acordate diplome pentru editurile participante si premii pentru editurile care s-au remarcat cu activitati proprii. Salonul va fi deschis zilnic, intre orele 10.00 - 18.00, intrarea fiind gratuita. Cu aceasta ocazie se pot achizitiona carti la un pret promotional.

Sursa: www.comunicatemedia.ro

Minibiblioteca
Creativitate in organizarea cartilor
Spatiul cartii

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .