Treceți la conținutul principal

Targului International de Carte de la Istanbul

In perioada 1-9 noiembrie 2008 are loc cea de a 27-a editie a Targului International de Carte de la Istanbul-www.istanbulkitapfuari.com, la care vor participa aproximativ 550 de edituri si organizatii non-guvernamentale si la care sunt asteptati aproximativ 350.000 vizitatori. Tema targului din acest an este 1968 - 40 de ani inainte, 40 de ani dupa.
ICR Dimitrie Cantemir-Istanbul, care participa pentru a treia oara la acest targ, va avea standul in sectiunea destinata invitatilor straini. Targul este organizat de Tuyap Fairs and Exhibitions Organization Inc., companie fondata in 1979, cu experienta bogata in organizarea de targuri si expozitii cu tematica diversa, atat pentru un public local, cat si unul international. Manifestarea se va desfasura in Tuyap Istanbul Exhibition Palace, care, in date, inseamna o cladire de 60.000 m patrati, cu 10 sali de expozitie si 10 sali de conferinte. Standul organizat de ICR-Istanbul are ca obiectiv promovarea literaturii romane si informarea editorilor turci in legatura cu programele de sustinere a traducerilor din autori romani derulate de ICR prin Centrul National al Cartii (http://www.cennac.ro/).

Importante edituri romanesti - Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Kriterion, Enciclopedica, Editura Univers Enciclopedica, Corint, Institutul Cultural Roman, RAO, Cartea Romaneasca si Dacia-vor fi reprezentate prin carti si materiale promotionale. In data de 3 noiembrie 2008 la Targul International de Carte de la Istanbul va avea loc Reuniunea editorilor straini si turci.

Lecturi - Vaduvele sau despre istorie la feminin, Dan Horia Mazilu

Lecturi - Contemporanii mei. Portrete de Buşulenga, Zoe Dumitrescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .