Treceți la conținutul principal

Targului International de Carte de la Istanbul

In perioada 1-9 noiembrie 2008 are loc cea de a 27-a editie a Targului International de Carte de la Istanbul-www.istanbulkitapfuari.com, la care vor participa aproximativ 550 de edituri si organizatii non-guvernamentale si la care sunt asteptati aproximativ 350.000 vizitatori. Tema targului din acest an este 1968 - 40 de ani inainte, 40 de ani dupa.
ICR Dimitrie Cantemir-Istanbul, care participa pentru a treia oara la acest targ, va avea standul in sectiunea destinata invitatilor straini. Targul este organizat de Tuyap Fairs and Exhibitions Organization Inc., companie fondata in 1979, cu experienta bogata in organizarea de targuri si expozitii cu tematica diversa, atat pentru un public local, cat si unul international. Manifestarea se va desfasura in Tuyap Istanbul Exhibition Palace, care, in date, inseamna o cladire de 60.000 m patrati, cu 10 sali de expozitie si 10 sali de conferinte. Standul organizat de ICR-Istanbul are ca obiectiv promovarea literaturii romane si informarea editorilor turci in legatura cu programele de sustinere a traducerilor din autori romani derulate de ICR prin Centrul National al Cartii (http://www.cennac.ro/).

Importante edituri romanesti - Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Kriterion, Enciclopedica, Editura Univers Enciclopedica, Corint, Institutul Cultural Roman, RAO, Cartea Romaneasca si Dacia-vor fi reprezentate prin carti si materiale promotionale. In data de 3 noiembrie 2008 la Targul International de Carte de la Istanbul va avea loc Reuniunea editorilor straini si turci.

Lecturi - Vaduvele sau despre istorie la feminin, Dan Horia Mazilu

Lecturi - Contemporanii mei. Portrete de Buşulenga, Zoe Dumitrescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .