Treceți la conținutul principal

Ziua Internationala a Educatiei sarbatorita la Muzeul "ASTRA" Sibiu

As vrea sa felicit initiativa Muzeului Astra din Sibiu de a se implica in educatia elevilor. Complexul Muzeal "ASTRA" ofera posibilitatea vizitarii gratuite a tuturor unitatilor muzeale (Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, Muzeul de etnografie universala "Franz Binder", Muzeul de etnografie saseasca "Emil Sigerus", inclusiv expozitiile temporare de la "Casa Hermes" si "Casa Artelor") elevilor, studentilor si profesorilor, cu prilejul Zilei Internationale a Educatiei (duminica, 5 octombrie).
Raluca Andrei, coordonatorul secţiei de pedagogie muzeală a C.N.M. ”ASTRA” s-a intalnit cu elevii din clasele I-IV şi din clasele V-VIII si le-a vorbit despre cele mai importante obiective ale muzeului. Pedagogul a încercat de fiecare dată să plece de la ceea ce ştiau deja elevii, astfel încât comunicarea să se dezvolte armonios şi eficient.

Câteva secvenţe ale dialogului de ieri sunt destul de amuzante. Răspunsurile celor mici au fost cât se poate de spontane şi sincere. Iată o parte dintre ele:
- De ce credeţi că Muzeul de Etnografie Universală se numeşte ”Franz Binder”?
- Pentru că vine din Franţa.
*
- Cine mai locuieşte în ţara noastră, alături de români?
- Dracula.
*
- Ce mai aveau ţăranii, în afară de casă?
- Oi.
*
- Cine trăia în casele acelea vechi?
- Oamenii.
*
- Ce aveţi voi acasă?
- Curte.
*
- Creşteţi animale?
- Da, găini.
*
- Casele vechi cum se mai numesc?
- Cocioabe.
*
- Ce fac ciobanii cu laptele?
- Îl beau.
*
- De ce credeţi că muzeul de etnografie poartă numele lui Franz Binder?
- Pentru că e mumia pe acolo.
*
- Unde locuiesc saşii?
- În Germania.
- Alt răspuns?
- La ţară.
*
- Cum credeţi că foloseau ţăranii teascul aurifer?
- Făceau vin.
*
- Olarul care învârte roata ce face?
- Muşchi.
*
- Muzeul de etnografie are şi o mumie cu sarcofag. Ştiţi ce este sarcofagul?
- Hârtie igienică.

Abecedar foarte util

Sursa:http://itineris.wordpress.com/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .