Treceți la conținutul principal

Ziua Internationala a Educatiei sarbatorita la Muzeul "ASTRA" Sibiu

As vrea sa felicit initiativa Muzeului Astra din Sibiu de a se implica in educatia elevilor. Complexul Muzeal "ASTRA" ofera posibilitatea vizitarii gratuite a tuturor unitatilor muzeale (Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, Muzeul de etnografie universala "Franz Binder", Muzeul de etnografie saseasca "Emil Sigerus", inclusiv expozitiile temporare de la "Casa Hermes" si "Casa Artelor") elevilor, studentilor si profesorilor, cu prilejul Zilei Internationale a Educatiei (duminica, 5 octombrie).
Raluca Andrei, coordonatorul secţiei de pedagogie muzeală a C.N.M. ”ASTRA” s-a intalnit cu elevii din clasele I-IV şi din clasele V-VIII si le-a vorbit despre cele mai importante obiective ale muzeului. Pedagogul a încercat de fiecare dată să plece de la ceea ce ştiau deja elevii, astfel încât comunicarea să se dezvolte armonios şi eficient.

Câteva secvenţe ale dialogului de ieri sunt destul de amuzante. Răspunsurile celor mici au fost cât se poate de spontane şi sincere. Iată o parte dintre ele:
- De ce credeţi că Muzeul de Etnografie Universală se numeşte ”Franz Binder”?
- Pentru că vine din Franţa.
*
- Cine mai locuieşte în ţara noastră, alături de români?
- Dracula.
*
- Ce mai aveau ţăranii, în afară de casă?
- Oi.
*
- Cine trăia în casele acelea vechi?
- Oamenii.
*
- Ce aveţi voi acasă?
- Curte.
*
- Creşteţi animale?
- Da, găini.
*
- Casele vechi cum se mai numesc?
- Cocioabe.
*
- Ce fac ciobanii cu laptele?
- Îl beau.
*
- De ce credeţi că muzeul de etnografie poartă numele lui Franz Binder?
- Pentru că e mumia pe acolo.
*
- Unde locuiesc saşii?
- În Germania.
- Alt răspuns?
- La ţară.
*
- Cum credeţi că foloseau ţăranii teascul aurifer?
- Făceau vin.
*
- Olarul care învârte roata ce face?
- Muşchi.
*
- Muzeul de etnografie are şi o mumie cu sarcofag. Ştiţi ce este sarcofagul?
- Hârtie igienică.

Abecedar foarte util

Sursa:http://itineris.wordpress.com/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…