Treceți la conținutul principal

13 Noiembrie Ziua Bibliei

Cele doua versiuni ale Bibliei:
  • Biblia ebraică constă din trei secţiuni: „Legea” (Torah), „Profeţii” (Neviim) şi „Scrierile” (Ketuvim);

  • Biblia creştină conţine Vechiul Testament şi Noul Testament
Biblia ebraică e scrisă preponderent în ebraica clasică, anumite porţiuni sunt în aramaică. Limba aramaică este limba folosită de Hristos "Talitha cumi" (Marcu 5:41), "Ephphatha" (Marcu 7:34) şi "Eloi, Eloi, lama sabachthani?" (Marcu 15:34) .

Traduceri ale Bibliei in limba romana

Biblia-Bucuresti-1688 - Prima (cea mai veche) biblie româneasca completa (Vechiul Testament, Noul Testament si Apocrifa) tradusa dupa originalul grecesc, pe vremea lui Serban Cantacuzino, publicata la Bucuresti în 1688, in format PDF(http://bitflow.dyndns.org/romanian/Biblia/Romanian-Biblia_Bucuresti_1688.pdf)

Biblia-Blaj-1795 - A doua biblie româneasca completa (Vechiul Testament, Noul Testament si Apocrifa)tradusa dupa originalul grecesc, traducere de Samuil Micu Klein, publicata la Blaj în 1795.http://www.history-cluj.ro/Biblia/pag4.htm

Biblia sau Sfânta Scriptura standard - traducerea Dumitru Cornilescu, 1925 - cu trimiteri corectata -cea mai folosita astazi de credinciosii evanghelici din România, în format HTML(http://bitflow.dyndns.org/romanian/Biblia/Romanian-Biblia_Traducerea_Dumitru_Cornilescu_1925.zip)

Biblia-Bucuresti-2001 - "Biblia Cornilescu II", traducerea literala Cornilescu II, din 1931,actualizata, într-un format nou, cu multe note de subsol, un instrument deosebit de util cercetatorilorcrestini de orice confesiune, tiparita la Bucuresti în 2001, în format PDF(http://bitflow.dyndns.org/romanian/Biblia/Romanian-Biblia_Bucuresti_2001.pdf)


Comentarii

Ana a spus…
multumesc pt acest articol,nu stiam unele informatii ,imi suntutile,te sarut :) si nu stiam ca e ziua Bibliei,azi,rusine sa imi fie...

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .