Treceți la conținutul principal

19 ani de la moartea Parintelui Arsenie Boca

''Un suflet trist este cu luminile stinse!"


Parintele Arsenie Boca a murit pe 28 noimebrie, la Sinaia, iar locul mormantului a fost marcat de parinte inca de cand era in viata, la Sambata.Daca aveti timp mergeti sa vedeti pictura bisericii parohiale din localitatea Draganescu, din apropierea Bucurestiului. A lucrat la ea vreme de 15 ani. Mai jos cateva fragmente din scrierile parintelui care mi-au placut in mod deosebit, prin morala pe care o lasa in sufletul nostru.

 • Omul cere lui Dumnezeu, cere minuni. În definitiv, ce cere omul? Cere sfintenia pe care a pierdut-o.

 • Omul se roaga de Dumnezeu sa-l scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de om sa-si schimbe purtarile. Socotiti si voi, care de cine sa asculte întâi?

 • Daca veti avea si rabdare în necazuri, sa stiti ca veti avea si Duhul Sfânt

 • Linistea, odihna, nu ti-o da decât dorul de a îmbratisa destinul Sau, e una cu noi; iar noi nu suntem singuri. Deci nu poti fi blând si smerit cu inima, pâna nu iesi din tine si te muti în Iisus.

 • Casatoria are multe motive sa fie taina. Când familia nu va mai fi întemeiata pe taina, oamenii vor fi o turma de fiare destrabalate.

 • Pâna nu vom ajunge de aceeasi parere cu Dumnezeu despre viata noastra pamânteasca, precum si despre cealalta, de pe celalalt tarâm, nu vom avea liniste în suflet, nici unii cu altii si nici sanatate în trup si nici în orânduirea omeneasca.

 • Daca lasi tabacul, trece stomacul. Daca merge moara, toate merg mai bine.

 • Cine este prieten cu paharul, nu are rezultate bune in viata. Alcool omoara regiuni intregi de celule nervoase din creier. Si ajungi sa te impretenesti cu oameni cu mai putina judecata.

 • Fiecare e inzestrat si trimis sa implineasca un rost al lui Dumnezeu intre oameni...

 • Stiinta nu angajeazã viata, de aceea nici n-o poate pricepe si nici n-o poate crea.

 • Sa-ti fereşti capul de frig şi de prostie.
Carti despre Arsenie Boca aici
Sursa fotografiei: www.arsenieboca.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .