Treceți la conținutul principal

19 ani de la moartea Parintelui Arsenie Boca

''Un suflet trist este cu luminile stinse!"


Parintele Arsenie Boca a murit pe 28 noimebrie, la Sinaia, iar locul mormantului a fost marcat de parinte inca de cand era in viata, la Sambata.Daca aveti timp mergeti sa vedeti pictura bisericii parohiale din localitatea Draganescu, din apropierea Bucurestiului. A lucrat la ea vreme de 15 ani. Mai jos cateva fragmente din scrierile parintelui care mi-au placut in mod deosebit, prin morala pe care o lasa in sufletul nostru.

 • Omul cere lui Dumnezeu, cere minuni. În definitiv, ce cere omul? Cere sfintenia pe care a pierdut-o.

 • Omul se roaga de Dumnezeu sa-l scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de om sa-si schimbe purtarile. Socotiti si voi, care de cine sa asculte întâi?

 • Daca veti avea si rabdare în necazuri, sa stiti ca veti avea si Duhul Sfânt

 • Linistea, odihna, nu ti-o da decât dorul de a îmbratisa destinul Sau, e una cu noi; iar noi nu suntem singuri. Deci nu poti fi blând si smerit cu inima, pâna nu iesi din tine si te muti în Iisus.

 • Casatoria are multe motive sa fie taina. Când familia nu va mai fi întemeiata pe taina, oamenii vor fi o turma de fiare destrabalate.

 • Pâna nu vom ajunge de aceeasi parere cu Dumnezeu despre viata noastra pamânteasca, precum si despre cealalta, de pe celalalt tarâm, nu vom avea liniste în suflet, nici unii cu altii si nici sanatate în trup si nici în orânduirea omeneasca.

 • Daca lasi tabacul, trece stomacul. Daca merge moara, toate merg mai bine.

 • Cine este prieten cu paharul, nu are rezultate bune in viata. Alcool omoara regiuni intregi de celule nervoase din creier. Si ajungi sa te impretenesti cu oameni cu mai putina judecata.

 • Fiecare e inzestrat si trimis sa implineasca un rost al lui Dumnezeu intre oameni...

 • Stiinta nu angajeazã viata, de aceea nici n-o poate pricepe si nici n-o poate crea.

 • Sa-ti fereşti capul de frig şi de prostie.
Carti despre Arsenie Boca aici
Sursa fotografiei: www.arsenieboca.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…