Treceți la conținutul principal

Accademia di Romania din Roma - Serata de traduceri si noutati editoriale aflate sub semnul poeziei

Regardez, mon cher...!

Miercuri, 5 noiembrie 2008, orele 18,00 Accademia di Romania din Roma va gazdui o bogata serata de traduceri si noutati editoriale aflate sub semnul poeziei. Oaspeti ai acestui eveniment vor fi dl. Geo Vasile, italianist, critic literar si traducator cunoscut impreuna cu reprezentanti ai editurii Fermenti din Roma, editura care in acest an a publicat trei volume de traduceri semnate de Geo Vasile si care vor fi prezentate cu aceasta ocazie.
Doua dintre aceste volume sunt dedicate publicului italian - Iperione. Poesie scelte de Mihai Eminescu si Piombo. Versi de George Bacovia, in timp ce al treilea este o antologie bilingva de poezii scrise de Marino Piazzolla (poet, pictor, filosof si critic italian), volumul se intitulandu-se Marino Piazzolla - I fiori del dolore. Florile durerii.Vor interveni in cadrul acestei initiative Velio Carattoni, Presedine al Fundatiei Marino Piazzolla, Geo Vasile (Tema durerii universale la cei trei poeti: Piazzolla, Eminescu si Bacovia), Donato di Stasi (Marino Piazzolla, genealogia dell'uomo contemporaneo/ Marino Piazzolla, genealogia omului contemporan) si Antonella Calzolari (Lettere della sposa demente e il Pianeto nero di Marino Piazzolla / Scrisorile miresei nebune si Planeta neagra de Marino Piazzolla).Pentru a rotunji acest eveniment dedicat in intregime poeziei si frumusetilor ei inepuizabile, tinerii Manuela Cerri si Paolo Gioia vor citi fragmente din operele celor trei poeti cu acompaniamentul muzical al Annei Cara.

Sursa:www.rgnpress.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .