Treceți la conținutul principal

Lansare - Femeile din Biblie, de John Baldock

Baldock, John. Femeile din Biblie. Bucuresti: Editura Lider, 2008. 240 p.


Aşa cum sugerează şi titlul, lucrarea Femeile din Biblie cuprinde povestirile despre femei, atât despre cele măreţe, cât şi despre cele umile, care pot fi întâlnite în paginile Vechiului şi Noului Testament. Include şi câteva femei menţionate în cărţile cunoscute sub numele de apocrife (scrise de către protestanţi) sau Deuterocanon (scrise de către credincioşii catolici şi ortodocşi). Aceste povestiri cuprind relatări începând cu poveştile unor naşteri miraculoase şi ale faptelor eroice şi terminând cu cele despre înşelătorie, intrigă şi crimă. Sunt şi relatări despre dragoste adevărată, despre incest, adulter, poligamie şi despre femei exploatate şi abuzate de către bărbaţi. Cele mai multe dintre femeile menţionate în Biblie (dar nu toate) sunt incluse în paginile de faţă. Cele care au fost omise nu apar decât ca nume specificate în liste genealogice lungi în anumite cărţi ale Vechiului Testament. Ordinea în care sunt prezentate povestirile despre femei respectă cronologia standard a cărţilor Bibliei şi nu ordinea alfabetică, preferată de unii autori. Astfel, se relatează două poveşti fundamentale în acelaşi timp: istoria unui popor şi a religiei sale, de la sosirea lui Abraham în Canaan până la apariţia primelor biserici creştine şi schimbarea statutului femeilor în religie şi în societate pe parcursul a trei milenii.Cartea a fost lansata pe 3 noiembrie si o gasiti la Gaudeamus pe strada Bibliotecii, la etajul 1 (nivel 3.20), standul 217 b .

Sursa: www.edituralider.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…