Treceți la conținutul principal

Lansare - Femeile din Biblie, de John Baldock

Baldock, John. Femeile din Biblie. Bucuresti: Editura Lider, 2008. 240 p.


Aşa cum sugerează şi titlul, lucrarea Femeile din Biblie cuprinde povestirile despre femei, atât despre cele măreţe, cât şi despre cele umile, care pot fi întâlnite în paginile Vechiului şi Noului Testament. Include şi câteva femei menţionate în cărţile cunoscute sub numele de apocrife (scrise de către protestanţi) sau Deuterocanon (scrise de către credincioşii catolici şi ortodocşi). Aceste povestiri cuprind relatări începând cu poveştile unor naşteri miraculoase şi ale faptelor eroice şi terminând cu cele despre înşelătorie, intrigă şi crimă. Sunt şi relatări despre dragoste adevărată, despre incest, adulter, poligamie şi despre femei exploatate şi abuzate de către bărbaţi. Cele mai multe dintre femeile menţionate în Biblie (dar nu toate) sunt incluse în paginile de faţă. Cele care au fost omise nu apar decât ca nume specificate în liste genealogice lungi în anumite cărţi ale Vechiului Testament. Ordinea în care sunt prezentate povestirile despre femei respectă cronologia standard a cărţilor Bibliei şi nu ordinea alfabetică, preferată de unii autori. Astfel, se relatează două poveşti fundamentale în acelaşi timp: istoria unui popor şi a religiei sale, de la sosirea lui Abraham în Canaan până la apariţia primelor biserici creştine şi schimbarea statutului femeilor în religie şi în societate pe parcursul a trei milenii.Cartea a fost lansata pe 3 noiembrie si o gasiti la Gaudeamus pe strada Bibliotecii, la etajul 1 (nivel 3.20), standul 217 b .

Sursa: www.edituralider.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .