Treceți la conținutul principal

Lansarile de azi de la Gaudeamus

Voi prezenta mai jos cateva lansari de carte de la Gaudeamus, voi reveni si cu poze :

1. Catalogul Colectiv al Incunabulelor din România
Catalogul colectiv al incunabulelor din România
cuprinde descrierea cartilor tiparite de la inventarea tiparului de Johann Gutenberg (la jumatatea secolului al XV-lea) pâna la anul 1500 inclusiv, numite, cu un termen conventional, incunabule. Dupa câteva sporadice semnalari - publicate între sfârsitul secolului al XVIII-lea si prima jumatate a secolului al XX-lea - privind incunabulele aflate în marile colectii din România (Brukenthal, Batthyaneum, Teleki), prima evidenta a incunabulelor din România a fost facuta de istoricul, colectionarul si bibliologul Constantin I. Karadja, care, în anul 1937, a înaintat redactiei Catalogului Colectiv al Incunabulelor (Gesamtkatalog der Wiegendrucke) de la Berlin o lista, cuprinzând descrierea sumara a 1.470 de exemplare de incunabule, identificate în 38 de colectii din România.
Dupa 1965, principalele biblioteci detinatoare de incunabule au început sa-si publice cataloagele colectiilor, astfel ca, între 1965 si 2001, atât prin intermediul cataloagelor, cât si prin simple articole si comunicari, au fost descrise si publicate 1.466 de exemplare de incunabule, aflate în 20 de colectii. Pentru a avea o imagine de ansamblu a colectiei nationale de incunabule si pentru a facilita introducerea acestor valori deosebite ale patrimoniului cultural din România în circuitul international al valorilor culturale, s-a simtit nevoia realizarii Catalogului Colectiv al Incunabulelor din România.

Detalii aici

2. EDITURA CASA RADIO
Prezentarea colecţiei de teatru radiofonic pe CD "Fonoteca de aur" (înregistrări istorice) - serie nouă: "Integrala Alecsandri"; "Integrala Caragiale"; "Integrala Moliere"Invitaţi: Iulia Popovici, Paul Cernat, Alexandru Matei, Carmen Stănescu, Damian Crâşmaru, Sofia Şincan, Alexandrina Giugaru

3. EDITURA BIBLIOTHECA
Lansare carte: "Eugen Barbu. Prozatorul între hotarele adevărului" - Henri Zalis

Invitaţi: Dumitru Radu Popescu, Adrian Mihalache, Tudor Cristea, Mihai Stan

4. INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN
Lansare album: "Farmecul discret al Bucureştilor / The Discreet Charm of Bucharest" - Dan DinescuInvitaţi: Dan Dinescu, Andrei Pippidi

5. EDITURA CARTEX a adus un element de noutate acest an prin atelierele pentru copii
Atelierul "Învăţăm să colorăm"
Coordonatori: prof. Sînziana Baranga, prof. Mădălina Pricop (Clubul Copiilor şi Elevilor sector 2)
14.00 EDITURA CARTEX
"Atelierul lui Moş Crăciun"
Coordonatori: prof. Sînziana Baranga, prof. Mădălina Pricop (Clubul Copiilor şi Elevilor sector 2)
16.00 EDITURA CARTEX
Atelierul "Poveşti colorate"
Coordonatori: prof. Sînziana Baranga, prof. Mădălina Pricop (Clubul Copiilor şi Elevilor sector 2)

6.HUMANITAS MULTIMEDIA
Lansare audiobook, dublu CD: "Timpul scrie pe trupul meu versuri" - Ana Blandiana (în lectura autoarei)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .