Treceți la conținutul principal

Meşteşugurile tradiţionale azi...


Centrul Cultural Sala Palatului din Capitală va fi gazda unei manifestări de anvergură naţională, cu titlul "Meşteşugurile tradiţionale-azi".

Evenimentul cultural are loc intre 26-28 noiembrie şi reprezintă o sinteză a principalelor meştesuguri tradiţionale practicate, în prezent, în România. La expoziţie vor participa peste 50 de meşteri populari din ţară, care vor expune obiecte tradiţionale din zonele etnografice pe care le reprezintă. În plus, vizitatorii vor avea ocazia să admire costumele populare pe care meşterii le vor purta pe întreaga durată a manifestării.Expoziţia este cu vânzare şi va avea un caracter interactiv, punându-se accentul pe comunicarea dintre meşteri, creatori, specialişti şi public.Evenimentul este susţinut de Centrul National pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor.

Expoziţia va fi deschisă zilnic, între orele 10.00-18.00.
Sursa:www.observatorcultural.ro

Comentarii

Cinezee a spus…
bine ca mi-ai spus , cred ca am sama duc sa afc si eu o vizita ,mie imi plac foarte mult sa le vad
Gingasia a spus…
Cu placere, Cinezee!te mai astept ...

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .