Treceți la conținutul principal

O carte a copilariei "Alice in Tara Minunilor"

Carroll, Lewis. Alice in Tara Minunilor. Tradusa de Elisabeta Galateanu si ilustrata de Mabel Lucie Attwell. [Bucharest]: Editura Tineretului, 1958. 9 7/8 inches (250 mm),145 p, 12 ilustrati color.Va amintiti de Alice? Iata o editie veche din 1958! Cautand cateva carti rare am gasit aceasta editie veche a cartii "Alice in Tara Minunilor din 1958". Mi-au placut in mod deosebit ilustratiile care sunt explicitate, ajutand copilul foarte mult.

Un tânăr matematician s-a dus într-o zi să facă o vizită prietenului său Liddell. Acolo îl aşteptau trei prieteni nerăbdători: mica Alice şi cele două surori ale ei. Prietenii au pornit să facă o plimbare cu barca pe râu şi ca de obicei unchiul Charles trebuia să plătească birul de care nu era iertat niciodată: să istorisească o poveste născocită de el. Unchiul Charles nu se lăsă mult rugat şi ii duce pe micii săi prieteni într-o ţară fără pereche în lume. Aşa s-a născut “Alice în ţara minunilor” pe care autorul ei o publică doi ani mai târziu şi care în scurtă vreme îi aduce o faimă cum nu i-au adus niciodată tratate de matematici superioare pe care le-a publicat în cursul vieţii sale.

Comentarii

adrianbv a spus…
Ne-am bucura tare mult sa avem aceasta carte scanata pe grupul nostru Cartile Copilariei
http://www.scribd.com/group/17553-cartile-copilariei
Multumim oricum ca avem ocazia sa o vedem.
Gingasia a spus…
Adrian incearca sa iei legatura cu cei de la www.rarebookroom.org !

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .