Treceți la conținutul principal

O carte a copilariei "Alice in Tara Minunilor"

Carroll, Lewis. Alice in Tara Minunilor. Tradusa de Elisabeta Galateanu si ilustrata de Mabel Lucie Attwell. [Bucharest]: Editura Tineretului, 1958. 9 7/8 inches (250 mm),145 p, 12 ilustrati color.Va amintiti de Alice? Iata o editie veche din 1958! Cautand cateva carti rare am gasit aceasta editie veche a cartii "Alice in Tara Minunilor din 1958". Mi-au placut in mod deosebit ilustratiile care sunt explicitate, ajutand copilul foarte mult.

Un tânăr matematician s-a dus într-o zi să facă o vizită prietenului său Liddell. Acolo îl aşteptau trei prieteni nerăbdători: mica Alice şi cele două surori ale ei. Prietenii au pornit să facă o plimbare cu barca pe râu şi ca de obicei unchiul Charles trebuia să plătească birul de care nu era iertat niciodată: să istorisească o poveste născocită de el. Unchiul Charles nu se lăsă mult rugat şi ii duce pe micii săi prieteni într-o ţară fără pereche în lume. Aşa s-a născut “Alice în ţara minunilor” pe care autorul ei o publică doi ani mai târziu şi care în scurtă vreme îi aduce o faimă cum nu i-au adus niciodată tratate de matematici superioare pe care le-a publicat în cursul vieţii sale.

Comentarii

adrianbv a spus…
Ne-am bucura tare mult sa avem aceasta carte scanata pe grupul nostru Cartile Copilariei
http://www.scribd.com/group/17553-cartile-copilariei
Multumim oricum ca avem ocazia sa o vedem.
Gingasia a spus…
Adrian incearca sa iei legatura cu cei de la www.rarebookroom.org !

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .