Treceți la conținutul principal

Targul International de Carte Buchwien 2008, Viena

Centrul International al Cartii, la Targul International de Carte Buchwien 2008, desfasurat la Viena in perioada 17 - 23 noiembrie 2008, cu un stand si printr-o serie de evenimente.La standul ICR sunt prezentate o selectie dintre cele peste 130 de volume, albume si reviste aparute pana acum prin programele de finantare derulate de Centrul National al Cartii - Translation and Publication Support, 20 de autori si Publishing Romania, o selectie de albume publicate la editura ICR, brosuri si materiale promotionale despre programele si proiectele derulate de Institutul Cultural Roman.Impreuna cu ICR Viena, Centrul National al Cartii sustine participarea a patru autori romani in cadrul saptamanii de lecturi Lesefestwoche (Festivalul Lecturii) care se va derula in paralel cu Buchwien 2008. Astfel, pe 19 noiembrie, la Literaturzentrale, vor citi fragmente de roman Ioan Grosan (O suta de zile la Portile Orientului) si Radu Aldulescu (Istoria eroilor unui tinut de verdeata si racoare). Pe 20 noiembrie, la targul de carte, pe scena dedicata beletristicii (Belletristikbuhne), de la ora 14.30, vor citi Adrian Chivu (Caiet de desen) si Ion Manolescu (Derapaj). Actori austrieci vor asigura lectura versiunilor in limba germana.Cele doua serii de lecturi vor fi moderate de reputatul scriitor si jurnalist Jan Koneffke, co-editor al revistei Wespennest, distins cu numeroase premii literare prestigioase. Centrul National al Cartii este reprezentat, de asemenea, la seria de dezbateri privind statutul culturii traducerii si politicile de finantare a acesteia la nivel european, national si local, dezbateri organizate pe 21 noiembrie, sub titlul generic "On Translation".
Directorul Centrului National al Cartii, Catrinel Plesu, va prezenta in cadrul acestor conferinte activitatea Centrului National al Cartii, strategiile romanesti de implementare a programelor de finantare a traducerii, rezultatele obtinute in cei doi ani de derulare a acestor programe, precum si problemele intampinate de la demararea acestora de catre Institutul Cultural Roman. La aceste conferinte vor participa fundatii si institutii internationale precum S. Fischer Stiftung, Comisia Europeana, Ministerul de Externe al Austriei, Literature Across Frontiers (Marea Britanie), NextPage (Bulgaria), Federation of European Publishers etc.


Detalii despre targul international de carte Buchwien 2008 si saptamana lecturii de la Viena: www.buchwien.at

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .