Treceți la conținutul principal

Targul International de Carte Buchwien 2008, Viena

Centrul International al Cartii, la Targul International de Carte Buchwien 2008, desfasurat la Viena in perioada 17 - 23 noiembrie 2008, cu un stand si printr-o serie de evenimente.La standul ICR sunt prezentate o selectie dintre cele peste 130 de volume, albume si reviste aparute pana acum prin programele de finantare derulate de Centrul National al Cartii - Translation and Publication Support, 20 de autori si Publishing Romania, o selectie de albume publicate la editura ICR, brosuri si materiale promotionale despre programele si proiectele derulate de Institutul Cultural Roman.Impreuna cu ICR Viena, Centrul National al Cartii sustine participarea a patru autori romani in cadrul saptamanii de lecturi Lesefestwoche (Festivalul Lecturii) care se va derula in paralel cu Buchwien 2008. Astfel, pe 19 noiembrie, la Literaturzentrale, vor citi fragmente de roman Ioan Grosan (O suta de zile la Portile Orientului) si Radu Aldulescu (Istoria eroilor unui tinut de verdeata si racoare). Pe 20 noiembrie, la targul de carte, pe scena dedicata beletristicii (Belletristikbuhne), de la ora 14.30, vor citi Adrian Chivu (Caiet de desen) si Ion Manolescu (Derapaj). Actori austrieci vor asigura lectura versiunilor in limba germana.Cele doua serii de lecturi vor fi moderate de reputatul scriitor si jurnalist Jan Koneffke, co-editor al revistei Wespennest, distins cu numeroase premii literare prestigioase. Centrul National al Cartii este reprezentat, de asemenea, la seria de dezbateri privind statutul culturii traducerii si politicile de finantare a acesteia la nivel european, national si local, dezbateri organizate pe 21 noiembrie, sub titlul generic "On Translation".
Directorul Centrului National al Cartii, Catrinel Plesu, va prezenta in cadrul acestor conferinte activitatea Centrului National al Cartii, strategiile romanesti de implementare a programelor de finantare a traducerii, rezultatele obtinute in cei doi ani de derulare a acestor programe, precum si problemele intampinate de la demararea acestora de catre Institutul Cultural Roman. La aceste conferinte vor participa fundatii si institutii internationale precum S. Fischer Stiftung, Comisia Europeana, Ministerul de Externe al Austriei, Literature Across Frontiers (Marea Britanie), NextPage (Bulgaria), Federation of European Publishers etc.


Detalii despre targul international de carte Buchwien 2008 si saptamana lecturii de la Viena: www.buchwien.at

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .