Treceți la conținutul principal

13 reviste de cultura desfiintate de Guvern

Soarta revistelor de cultura din Romania este urmatoarea:
"Printr-o hotarare de Guvern, luata joi, Guvernul desfiin­teaza 13 reviste culturale - intre care "Contemporanul", "Literatorul", "Manuscrip­tum" si "Teatrul" - aflate in subordinea Ministerului Culturii si Cultelor (MCC). Aceeasi decizie mai preci­zeaza insa ca publicatiile pot fi in continuare editate, dar de alte autoritati sau organizatii.

Concret, Guvernul a modificat statutul publicatiilor care functionau ca institutii publice cu personalitate juridica in subordinea MCC, editarea acestora fiind finantata pe baza de comenzi de stat, cuprinse anual in bugetul ministerului. Datoriile pe care le-au acumulat revistele care cad sub incidenta hotararii pentru modificarea si completarea HG nr. 78/2005 privind organizarea si functionarea MCC le va prelua ministerul si vor fi stinse fie din disponibilitatile acestora, fie din bugetul MCC pe anul in curs.

Astfel, Executivul a decis trecerea revistei "Biblioteca" la Biblioteca Nationala a Romaniei, care va prelua activitatea, precum si personalul in termen de 90 de zile. De la 1 ianuarie 2009, revista "Muvelodes" va fi transferata cu angajati cu tot la Consiliul Judetean Cluj. Datoriile si activul publicatiilor "Contem­poranul", "Literatorul", "Manus­criptum", "Desteptarea aroma­nilor", "Moftul roman", "Albina", "Teatrul", "Uni­ver­sul Cartii", "A Het", "Korunk" si "Vilnie Slovo" vor si preluate de MCC, iar angajatii vor fi disponibilizati. Guvernul mai precizeaza ca aceste reviste sunt printre putinele care inregistreaza o aparitie constanta de la reorganizarea ca institutii publice cu personalitate juridica in subordinea MCC dar sunt, in fapt, editate cu sprijinul unor organizatii neguvernamentale."

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .