Treceți la conținutul principal

Biblioteca digitala sonora pentru persoanele cu dizabilitati

Zilele acestea la sediul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", din Braila, a avut loc deschiderea oficiala a unui parteneriat intre biblioteca si Asociatia Nevazatorilor din Romania. Prin intermediul acestuia, biblioteca braileana va furniza un nou serviciu, adresat tuturor persoanelor cu dizabilitati ce consta in accesul la o biblioteca digitala sonora. La eveniment au fost prezenti directorul bibliotecii judetene, Dragos Neagu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Giana Patrascu, presedintele comisiei de cultura din cadrul Consiliului Judetean, Marian Sirbu si presedintele Asociatiei Nevazatorilor, Adrian Frincu. "Avem sansa sa participam azi la deschiderea unui proiect generos, destinat persoanelor cu nevoi speciale. Practic, nevazatorul poate accesa biblioteca virtuala si multe altele. Nevazatorii vor putea participa la evenimentele importante organizate de conducerea bibliotecii. Sunt lucuri absolut remarcabile prin faptul ca nevazatorii au nevoie sa fie integrati in activitatea locala", a punctat Adrian Frincu, care, apoi a aratat celor prezenti cum functioneaza programul. "In tara mai sint inca doua proiecte asemanatoare, la Iasi si la Focsani. Consideram ca este mult mai facila aceasta abordare tehnologica. Acum, putem sa satisfacem nevoile de informare ale persoanelor cu dizabilitati. Sintem prima biblioteca din tara care folosim conversia scrisului in sunet", a mai spus Dragos Neagu.Persoanele cu dizabilitati de vedere vor putea accesa www.bjbraila.ro/nvda, intitulata "pagina persoanelor cu handicap", unde vor putea audia pagini de literatura romana si straina. Pagina fiind in dezvoltare, se primesc orice sugestii pentru imbunatatirea calitatii informatiilor pe adresa: webmaster@bjbraila.ro.
Stirea completa in: Obiectiv Vocea Brailei

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa