Treceți la conținutul principal

Biblioteca digitala sonora pentru persoanele cu dizabilitati

Zilele acestea la sediul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", din Braila, a avut loc deschiderea oficiala a unui parteneriat intre biblioteca si Asociatia Nevazatorilor din Romania. Prin intermediul acestuia, biblioteca braileana va furniza un nou serviciu, adresat tuturor persoanelor cu dizabilitati ce consta in accesul la o biblioteca digitala sonora. La eveniment au fost prezenti directorul bibliotecii judetene, Dragos Neagu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Giana Patrascu, presedintele comisiei de cultura din cadrul Consiliului Judetean, Marian Sirbu si presedintele Asociatiei Nevazatorilor, Adrian Frincu. "Avem sansa sa participam azi la deschiderea unui proiect generos, destinat persoanelor cu nevoi speciale. Practic, nevazatorul poate accesa biblioteca virtuala si multe altele. Nevazatorii vor putea participa la evenimentele importante organizate de conducerea bibliotecii. Sunt lucuri absolut remarcabile prin faptul ca nevazatorii au nevoie sa fie integrati in activitatea locala", a punctat Adrian Frincu, care, apoi a aratat celor prezenti cum functioneaza programul. "In tara mai sint inca doua proiecte asemanatoare, la Iasi si la Focsani. Consideram ca este mult mai facila aceasta abordare tehnologica. Acum, putem sa satisfacem nevoile de informare ale persoanelor cu dizabilitati. Sintem prima biblioteca din tara care folosim conversia scrisului in sunet", a mai spus Dragos Neagu.Persoanele cu dizabilitati de vedere vor putea accesa www.bjbraila.ro/nvda, intitulata "pagina persoanelor cu handicap", unde vor putea audia pagini de literatura romana si straina. Pagina fiind in dezvoltare, se primesc orice sugestii pentru imbunatatirea calitatii informatiilor pe adresa: webmaster@bjbraila.ro.
Stirea completa in: Obiectiv Vocea Brailei

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .