Treceți la conținutul principal

Carte de rugăciuni pentru preoţi, pe iPhone


Vaticanul aprobă noua tehnologie, care aduce cartea de rugăciuni de zi folosită de preoţi direct pe iPhone. Consiliul Pontifical pentru comunicare socială de la Vatican a aprobat "iBreviarul", o aplicaţie iTunes realizată de un preot italian, reverendul Paolo Padrini şi de un designer web italian. Aplicaţia include cartea de rugăciuni tradusă în limbile italiană, engleză, spaniolă, franceză şi latină, la care se vor adăuga ulterior versiunile în portugheză şi germană. După o perioadă de folosire gratuită a aplicaţiei, timp în care a fost descărcată de 10 000 de ori în Italia, a fost lansată o versiune oficială, la începutul acestei luni, declară Padrini. Aplicaţia este comercializată cu 79 eurocenţi, iar actualizările de conţinut sunt gratuite. Banii obţinuţi de pe urma aplicaţiei sunt donaţi organizaţiilor de caritate.Monseniorul Paul Tighe, secretar al Consiliului Pontifical pentru comunicare socială de la Vatican, a lăudat noua aplicaţie, declarând că Biserica "încearcă să înveţe să folosească noile tehnologii în primul rând ca un instrument sau ca un mijloc de evanghelizare, ca o modalitate de a fi în stare să-şi împărtăşească propriul mesaj cu lumea."Papa Benedict al XVI-lea, despre care se ştie că este un iubitor de muzică clasică şi care ar fi primit un iPod în 2006, a căutat să ajungă la tineri prin intermediul noilor căi media. În timpul ediţei a Zilei Mondiale ale Tineretului de la Sydney, Australia, de anul trecut, el a trimis mesaje text prin telefon, citând Scriptura miilor de pelerini înregistraţi, şi semnându-se apoi "BXVI".


Sursa: Associated Press

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .