Treceți la conținutul principal

Carte de rugăciuni pentru preoţi, pe iPhone


Vaticanul aprobă noua tehnologie, care aduce cartea de rugăciuni de zi folosită de preoţi direct pe iPhone. Consiliul Pontifical pentru comunicare socială de la Vatican a aprobat "iBreviarul", o aplicaţie iTunes realizată de un preot italian, reverendul Paolo Padrini şi de un designer web italian. Aplicaţia include cartea de rugăciuni tradusă în limbile italiană, engleză, spaniolă, franceză şi latină, la care se vor adăuga ulterior versiunile în portugheză şi germană. După o perioadă de folosire gratuită a aplicaţiei, timp în care a fost descărcată de 10 000 de ori în Italia, a fost lansată o versiune oficială, la începutul acestei luni, declară Padrini. Aplicaţia este comercializată cu 79 eurocenţi, iar actualizările de conţinut sunt gratuite. Banii obţinuţi de pe urma aplicaţiei sunt donaţi organizaţiilor de caritate.Monseniorul Paul Tighe, secretar al Consiliului Pontifical pentru comunicare socială de la Vatican, a lăudat noua aplicaţie, declarând că Biserica "încearcă să înveţe să folosească noile tehnologii în primul rând ca un instrument sau ca un mijloc de evanghelizare, ca o modalitate de a fi în stare să-şi împărtăşească propriul mesaj cu lumea."Papa Benedict al XVI-lea, despre care se ştie că este un iubitor de muzică clasică şi care ar fi primit un iPod în 2006, a căutat să ajungă la tineri prin intermediul noilor căi media. În timpul ediţei a Zilei Mondiale ale Tineretului de la Sydney, Australia, de anul trecut, el a trimis mesaje text prin telefon, citând Scriptura miilor de pelerini înregistraţi, şi semnându-se apoi "BXVI".


Sursa: Associated Press

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa