Treceți la conținutul principal

Copiii canta colinde la CarturestiSeri de poveste continua pana pe 21 decembrie, in fiecare seara incepand cu ora 18.30, la Carturestiul de pe strada Verona 13.Joi, 18 decembrie, seara de povesti de la Carturesti va incepe cu un concert de colinde sustinut de copiii de la Mica Academie de Arte, gradinita care din anul 2000 a dezvoltat o oferta educationala bogata de limbi straine (engleza germana, franceza, spaniola), muzica (pian, vioara, blockflote), dans clasic si arte martiale. In programul serii, vor fi alaturi de cei mici trei actori ai Teatrului Ion Creanga: Cornelia Pavlovici, Eduard Jirghiu si Adriana Dragut.Vineri, 19 decembrie Ada Milea vine cu chitara sa le cante copiilor despre Apolodor, pinguinul lui Gellu Naum.Sambata renumitul actor Ion Lucian ii va incanta pe cei mici cu povesti clasice romanesti iar Maria Petreanu de la Fundatia Calea Victoriei va tine un atelier de pictura pentru tinerii artisti.Duminica trupa Dell'Arte condusa de Sandu Mihai Gruia va transforma sub_Carturesti intr-o scena de teatru de papusi. Costumele si papusile lor vor recreea o Poveste din nord.


Sursa: Carturesti

La Carturesti se citesc povesti celor mici

La Biblioteca "Ion Creanga" teatru, film si ceai cald


Expoziţia de icoane pe lemn şi pe sticlă şi de artă naivă „Crăciunul şi Anul Nou în creaţia populară contemporană"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .