Treceți la conținutul principal

Cărţile interactive au devenit cele mai cautate cadouri în librării

De ce au devenit cartile interactive atat de cautate. Este simplu, calitatea unei astfel de lucrari este foarte buna, copilul este atras de paginile care „ies” din carte, fascinandu-l pe de o parte aceasta expunere vizuala, cat si spatiala. Pe lângă cărţile-joc, multe edituri din Romania au inceput sa produca volume interactive cu un pronunţat caracter didactic: atlase geografice, metode de a învăţa limbi străine, volume în care la fiecare pagină „ies din carte” construcţii în trei dimensiuni.

"Baghete magice, ochelari 3D, lunete, castele în relief, dicţionare de conversaţie, hărţi – sunt doar câteva elemente pe care copiii le pot găsi în cărţile dedicate lor. Cărţile interactive sunt din ce în ce mai prezente în librăriile româneşti. Sunt şi foarte căutate. Ele nu conţin doar una sau mai multe poveşti pe care copiii le pot citi şi ceva ilustraţii, ci sunt în acelaşi timp şi cărţi, şi jocuri. Dacă anul trecut în materie de cărţi interactive au fost la modă dragonii şi dragonologia, anul acesta se poartă piratologia, egiptologia şi cărţile despre exploratori. Iar fetele au de ales între câteva zeci manuale despre prinţese şi zâne". (Gandul)


Cateva exemple:

CITESTE SI ZAMBESTE
(Pt. anul pregatitor si pt clasa I-a)

AVENTURI IN 3D: SPATIUL COSMIC

de Paul Harrison

Traducere deSorin Petrescu


CASA LUI MOS CRACIUN
O carte-joc 3D cu decoratii minunate


CUM SA DEVII EXPLORATOR

de Sir Henry Hardcastle

Arhitectura Pop-up Book

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…