Treceți la conținutul principal

Cărţile interactive au devenit cele mai cautate cadouri în librării

De ce au devenit cartile interactive atat de cautate. Este simplu, calitatea unei astfel de lucrari este foarte buna, copilul este atras de paginile care „ies” din carte, fascinandu-l pe de o parte aceasta expunere vizuala, cat si spatiala. Pe lângă cărţile-joc, multe edituri din Romania au inceput sa produca volume interactive cu un pronunţat caracter didactic: atlase geografice, metode de a învăţa limbi străine, volume în care la fiecare pagină „ies din carte” construcţii în trei dimensiuni.

"Baghete magice, ochelari 3D, lunete, castele în relief, dicţionare de conversaţie, hărţi – sunt doar câteva elemente pe care copiii le pot găsi în cărţile dedicate lor. Cărţile interactive sunt din ce în ce mai prezente în librăriile româneşti. Sunt şi foarte căutate. Ele nu conţin doar una sau mai multe poveşti pe care copiii le pot citi şi ceva ilustraţii, ci sunt în acelaşi timp şi cărţi, şi jocuri. Dacă anul trecut în materie de cărţi interactive au fost la modă dragonii şi dragonologia, anul acesta se poartă piratologia, egiptologia şi cărţile despre exploratori. Iar fetele au de ales între câteva zeci manuale despre prinţese şi zâne". (Gandul)


Cateva exemple:

CITESTE SI ZAMBESTE
(Pt. anul pregatitor si pt clasa I-a)

AVENTURI IN 3D: SPATIUL COSMIC

de Paul Harrison

Traducere deSorin Petrescu


CASA LUI MOS CRACIUN
O carte-joc 3D cu decoratii minunate


CUM SA DEVII EXPLORATOR

de Sir Henry Hardcastle

Arhitectura Pop-up Book

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .