Treceți la conținutul principal

Gala „Crăciun pentru toţi” la Atenenul Roman


Sâmbătă, 20 decembrie 2008, orele 19.00, Ateneul Român găzduieşte, ca în fiecare an, Gala „Crăciun pentru toţi”. Acest concert de binefacere, ajuns deja la cea de-a VIII-a ediţie, este iniţiat şi organizat, de către Fundaţia Solidaritatea Culturală pentru România ARS XXI şi beneficiază de Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii şi Cultelor. Îmbinând de ani de zile muzica simfonică, muzica de jazz şi muzica tradiţională românească, Fundaţia Solidaritatea Culturală pentru România ARS XXI reuşeşte să reunească în acest concert artişti de renume din România şi străinătate care doresc să pună la dispoziţie timpul şi talentul lor, în mod gratuit, pentru a ne ajuta să oferim o mică bucurie de Sfintele Sărbători acelora care nu fac parte dintre favorizaţii soartei. Printre invitaţii acestei ediţii se număra violonistul Gabriel Croitoru, care va cânta pe vioara Guarneri Del Gesù, care a aparţinut lui George Enescu, Corul Madrigal, o emblemă a României ce va încânta cu un program ales de Colinde Romaneşti. Traffic Strings ne va introduce în îndrăgitul ritm al valsului, cât şi în spaţiul anotimpurilor „calde” Argentiniene ale lui Astor Piazzolla, care vor fi cântate intr-o formula orchestrala inedita, cu nai, acordeon şi pian. Se vor mai alătura violoncelistul Marin Cazacu, un artist de marcă al ţării noastre, tenorul Codruţ Ştefanescu, naistul Vladislav Panush și oboistul/saxofonistul Adrian Petrescu, care vor aduce o notă de virtuozitate vocală şi instrumentală programului serii.

Concertul „Crăciun pentru toţi” este înregistrat şi retransmis de posturile naţionale de radio și televiziune publicului marilor metropole din lume. Concertul are un scop caritabil şi de mecenat, fondurile şi cadourile obţinute fiind donate atât copiilor beneficiari ai proiectului ''Solidaritate cu sinistraţii din Săucesti'', cât şi continuării proiectului Fundaţiei Solidaritatea Culturală pentru România Ars XXI, „Solidaritate cu Copiii supradotaţi aflaţi în dificultate”. Vă invităm să luaţi parte la acest eveniment cultural de înaltă ţinută organizat în interesul urbei pentru bunăstarea şi fericirea tuturor copiilor. Ca în fiecare an, oferim societăţilor, instituţiilor şi companiilor posibilitatea de a achiziţiona bilete la acest eveniment de excepţie, pentru un cadou oferit celor dragi în prag de sărbătoare. Valoarea unei invitaţii este de 100 Euro (cocktail inclus) - acordaţi exclusiv sub formă de sponsorizare, iar orice altfel de donaţie se poate face în conturile Fundaţiei deschise pentru acest eveniment la BANCA COMERCIALA ROMANA; Filiala UNICCont RON: RO12RNCB5078000011060005Cont Euro: RO12RNCB5078000011060006.

Tuturor acelora care doresc să participe în mod activ, sponsorizând acest eveniment, le va fi oferit titlul şi diploma de sponsor al evenimentului cu invitaţii personalizate şi un pachet media foarte important. Vă aşteptăm la acest Concert excepţional de ajutorare a celor care au o valoare, dar nu au „valori”!


Sursa: www.cultura.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…