Treceți la conținutul principal

Gala „Crăciun pentru toţi” la Atenenul Roman


Sâmbătă, 20 decembrie 2008, orele 19.00, Ateneul Român găzduieşte, ca în fiecare an, Gala „Crăciun pentru toţi”. Acest concert de binefacere, ajuns deja la cea de-a VIII-a ediţie, este iniţiat şi organizat, de către Fundaţia Solidaritatea Culturală pentru România ARS XXI şi beneficiază de Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii şi Cultelor. Îmbinând de ani de zile muzica simfonică, muzica de jazz şi muzica tradiţională românească, Fundaţia Solidaritatea Culturală pentru România ARS XXI reuşeşte să reunească în acest concert artişti de renume din România şi străinătate care doresc să pună la dispoziţie timpul şi talentul lor, în mod gratuit, pentru a ne ajuta să oferim o mică bucurie de Sfintele Sărbători acelora care nu fac parte dintre favorizaţii soartei. Printre invitaţii acestei ediţii se număra violonistul Gabriel Croitoru, care va cânta pe vioara Guarneri Del Gesù, care a aparţinut lui George Enescu, Corul Madrigal, o emblemă a României ce va încânta cu un program ales de Colinde Romaneşti. Traffic Strings ne va introduce în îndrăgitul ritm al valsului, cât şi în spaţiul anotimpurilor „calde” Argentiniene ale lui Astor Piazzolla, care vor fi cântate intr-o formula orchestrala inedita, cu nai, acordeon şi pian. Se vor mai alătura violoncelistul Marin Cazacu, un artist de marcă al ţării noastre, tenorul Codruţ Ştefanescu, naistul Vladislav Panush și oboistul/saxofonistul Adrian Petrescu, care vor aduce o notă de virtuozitate vocală şi instrumentală programului serii.

Concertul „Crăciun pentru toţi” este înregistrat şi retransmis de posturile naţionale de radio și televiziune publicului marilor metropole din lume. Concertul are un scop caritabil şi de mecenat, fondurile şi cadourile obţinute fiind donate atât copiilor beneficiari ai proiectului ''Solidaritate cu sinistraţii din Săucesti'', cât şi continuării proiectului Fundaţiei Solidaritatea Culturală pentru România Ars XXI, „Solidaritate cu Copiii supradotaţi aflaţi în dificultate”. Vă invităm să luaţi parte la acest eveniment cultural de înaltă ţinută organizat în interesul urbei pentru bunăstarea şi fericirea tuturor copiilor. Ca în fiecare an, oferim societăţilor, instituţiilor şi companiilor posibilitatea de a achiziţiona bilete la acest eveniment de excepţie, pentru un cadou oferit celor dragi în prag de sărbătoare. Valoarea unei invitaţii este de 100 Euro (cocktail inclus) - acordaţi exclusiv sub formă de sponsorizare, iar orice altfel de donaţie se poate face în conturile Fundaţiei deschise pentru acest eveniment la BANCA COMERCIALA ROMANA; Filiala UNICCont RON: RO12RNCB5078000011060005Cont Euro: RO12RNCB5078000011060006.

Tuturor acelora care doresc să participe în mod activ, sponsorizând acest eveniment, le va fi oferit titlul şi diploma de sponsor al evenimentului cu invitaţii personalizate şi un pachet media foarte important. Vă aşteptăm la acest Concert excepţional de ajutorare a celor care au o valoare, dar nu au „valori”!


Sursa: www.cultura.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .