Treceți la conținutul principal

Icoane bizantine si post-bizantine din Grecia la MNAR

Cu adevarat deosebite, daca aveti timp intrati sa vedeti! O experienta frumoasa in aceasta zi de sarbatoare.Cu drag urez toate cele bune celor care poarta nume de sfant!

La MUZEUL NATIONAL DE ARTA AL ROMANIEI in perioada 8 octombrie 2008 - 15 ianuarie 2009, expozitia " De la Întruparea Cuvântului la Îndumnezeirea Omului. Icoane bizantine si post-bizantine din Grecia. 64 de icoane bizantine si post-bizantine (sec. XIII-XVIII)" intr-o scenografie speciala. Organizata în colaborare cu Fundatia Culturala Greaca, ofera iubitorilor de arta din România posibilitatea de a admira exponate pretioase care provin din mai multe muzee de prestigiu din Grecia: Muzeul Bizantin si Crestin din Atena, Muzeul Culturii Bizantine din Tesalonic, Muzeul Bizantin din Veria, Muzeul Bizantin din Kastoria, Muzeul Benaki din Atena si dintr-o colectie particulara.O serie aparte o constituie cele 14 icoane, cu scene vetero-testamentare de Theodore Poulakis, din colectia Dimitris Kontominas. Acestea apartin scolii cretane, care combina tehnica bizantina cu influente stilistice occidentale.

Expozitia are loc in Corpul Stirbei, iar programul de vizitare este de miercuri pana duminica (10.00 - 18.00), gratuit prima miercuri din luna .

Sursa aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .