Treceți la conținutul principal

La Biblioteca "Ion Creanga" teatru, film si ceai cald

Biblioteca Ion Creanga va invita la intalnirea cu trimisul Mosului care a promis sa aduca turta dulce (si vinul fiert pentru cei mari), la filme cu ceai si lansari de carte.

Va asteptam pe 12 decembrie, la orele 16.00, la vernisajul expozitiei "Mos Craciun pe gaura cheii" cu ilustratii de carte, felicitari si obiecte decorative originale pentru mici si mari realizate de graficiana Valeria Voicu. Noi am pregatit artificiile, bradul, cozonacul si vinul fiert cu scortisoara. ATENTIE, NU VA UITATI PE GAURA CHEII! INTRATI!

Pe 13 decembrie, la ora 10.30, va invitam alaturii de Luiza Oana Grosu la un recital din versurile pentru copii "Printre gize si culori", la care participa copiii de la Gradinita nr.23. Tot aici se va lansa si culegerea "Perdeaua de fum" de Valentin Radulescu. Vor fi expuse icoane pe sticla realizate de Ecaterina Mihai. Vor cuvanta Ion Machidon, Elena Calugaru Baciu, Liviu Zamfirescu.

In perioada 15 - 19 decembrie, incepand cu ora 16.00, tu alegi filmul si piesa de teatru, noi pregatim decorul si ceaiul cald. Biblioteca va propune o selectie de filme si piese de teatru romanesti de vazut, realizate in diferite perioade, in viziuni regizorale diferite.
- "Glissando" de Mircea Danieluc (dintre premiile obtinute: premiul pentru interpretare masculina Stefan Iordache si premiul pentru imagine - Calin Ghibu) ;
- "Un bulgare de huma" (un film inchinat lui Ion Creanga) si "Padureanca" (inspirat din nuvela cu acelasi titlu de Ioan Slavici) in regia lui Nicolae Margineanu ;
- "Atunci i-am comandat pe toti la moarte" - Sergiu Nicolaescu (ecranizare dupa nuvela "Moartea lui Ipu" de Titus Popovici) ;
- "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", un film de Cristian Mitulescu;
- "O scrisoare pierduta" in regia lui Liviu Ciulei ;
- "Gaitele" de Alexandru Kiritescu - regia si adaptarea Nae Cosmescu ;
- "Visul unei nopti de iarna" de Tudor Musatescu, regia si adaptarea Dan Necsulea.

Sursa: bmms.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .