Treceți la conținutul principal

La Biblioteca "Ion Creanga" teatru, film si ceai cald

Biblioteca Ion Creanga va invita la intalnirea cu trimisul Mosului care a promis sa aduca turta dulce (si vinul fiert pentru cei mari), la filme cu ceai si lansari de carte.

Va asteptam pe 12 decembrie, la orele 16.00, la vernisajul expozitiei "Mos Craciun pe gaura cheii" cu ilustratii de carte, felicitari si obiecte decorative originale pentru mici si mari realizate de graficiana Valeria Voicu. Noi am pregatit artificiile, bradul, cozonacul si vinul fiert cu scortisoara. ATENTIE, NU VA UITATI PE GAURA CHEII! INTRATI!

Pe 13 decembrie, la ora 10.30, va invitam alaturii de Luiza Oana Grosu la un recital din versurile pentru copii "Printre gize si culori", la care participa copiii de la Gradinita nr.23. Tot aici se va lansa si culegerea "Perdeaua de fum" de Valentin Radulescu. Vor fi expuse icoane pe sticla realizate de Ecaterina Mihai. Vor cuvanta Ion Machidon, Elena Calugaru Baciu, Liviu Zamfirescu.

In perioada 15 - 19 decembrie, incepand cu ora 16.00, tu alegi filmul si piesa de teatru, noi pregatim decorul si ceaiul cald. Biblioteca va propune o selectie de filme si piese de teatru romanesti de vazut, realizate in diferite perioade, in viziuni regizorale diferite.
- "Glissando" de Mircea Danieluc (dintre premiile obtinute: premiul pentru interpretare masculina Stefan Iordache si premiul pentru imagine - Calin Ghibu) ;
- "Un bulgare de huma" (un film inchinat lui Ion Creanga) si "Padureanca" (inspirat din nuvela cu acelasi titlu de Ioan Slavici) in regia lui Nicolae Margineanu ;
- "Atunci i-am comandat pe toti la moarte" - Sergiu Nicolaescu (ecranizare dupa nuvela "Moartea lui Ipu" de Titus Popovici) ;
- "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", un film de Cristian Mitulescu;
- "O scrisoare pierduta" in regia lui Liviu Ciulei ;
- "Gaitele" de Alexandru Kiritescu - regia si adaptarea Nae Cosmescu ;
- "Visul unei nopti de iarna" de Tudor Musatescu, regia si adaptarea Dan Necsulea.

Sursa: bmms.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .