Treceți la conținutul principal

Orthograffiti, revistă religioasa care se adresează adolescenţilor


A aparut al doilea numar al revistei de lifestyle ortodox – Orthograffiti, o revistă ce se adresează în special adolescenţilor. Revista are ca moto un cuvânt al Părintelui Arsenie Papacioc: „Dacă tinereţea ar şti şi bătrâneţea ar putea”. Revista este editată de Laurenţiu Dumitru, profesor de religie din Piteşti, membru al Asociaţie Ziariştilor şi Editorilor Creştini (AZEC) şi are mai multe nume deja cunoscute dintre care amintim pe Părintele Savatie Baştovoi, Bogdan Mateciuc şi Danion Vasile. Dintre temele acestui număr al revistei Orthogarffiti amintim: preotul şi ghinionul, Miza pe prietenie, mcdonalizarea, etc.

Orthografitti nu face contrabandă cu morala creştină, ci pune problema mai avocăţesc, încercând să-l înţeleagă şi pe tânăr, acuzatul prin excelenţă. Tânărul, acest inamic public – stalactită a răzbunării, această preţioasă cărămidă pentru carierele noastre didactice – jalnice, acest contravenient al hemoglobinei, cu sângele pulsând optimist, surd la bâzâitul ţeţe al viitorului.

OrthoGraffiti este un hidrant necesar pe bulevardul Victoriei B.O.R., un semn că plămânii Bisericii respiră natural. Totodată, este conştientă de efectul de seră în teologie, ferindu-se natural de enunţuri absolute, venite din cheresteaua amvonului. Revista va accentua ideea de Biserică, dar nu în sensul acelei bărci de salvare duminicală, ci Biserica trăită peste tot, din autobuzul cu manelişti, până în clasa cu rockeri.

Redacţia recunoaşte cu mâna pe inimă că au dat-o gata puricii lupului moralist, că a ţine o lecţie de religie fără a cădea în moralism este un ideal profesional la care a renunţat demult. În speranţa că moraliştii nu îmbătrânesc chiar aşa de repede, vă invităm să luaţi parte la fenomenul OrthoGraffiti. Nu veţi regreta, vorba ceea.

Octavian Dărmănescu

*pentru Profesorii de Religie de liceu care vor să o distribuie la clasele lor - mail: orthograffiti@yahoo.com

Sursa: Orthograffiti

Editia electronica "Codex Sinaiticus" – Biblia greacă

Biblia in limba romana (1688)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Editura Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”

Editura Cartea Copiilor anunţă un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plângem?” de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu. Cartea îi ajută pe copii să înţelegă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Cartea prezintă plânsul şi emoţiile atât din punct de vedere psihologic, cât şi biologic, explicând celor mici toate detaliile anatomice într-un mod creativ şi distractiv. De exemplu, copiii pot afla că lacrimile din timpul plânsului sunt deosebite, pentru că, pe lângă apă și sare, în ele se găsesc substanțe speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristeții și e bine să fie daţi afară prin lacrimi, şi endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simţi durerea.
„Am ales să scriu despre plâns fiindcă în cultura noastră acest proces vindecător este descurajat și disprețuit. Copiii, care au atâta nevoie de el, aud deseori m…