Treceți la conținutul principal

Sarbatori binecuvantate tuturor !

Multumesc tare mult pentru urarile voastre calde! Va doresc sarbatori linistite si binecuvantate langa cei dragi, gandul vostru sa devina fapta la orice pas!

Am fost sa ne linistim sufletul la Schitul Iezer - Valcea care se afla la poalele muntilor Capatanii, la cativa kilometri de Olanesti. Aici a trait cuviosul Antonie care a stat in sihastrie 28 ani si a trait 92 ani intr-o viata linistita si plina de rugaciune.

Biserica Schitului Iezer


Peisajul de pe munte, am prins o zi foarte insorita

Grota Sf. Antonie de la Iezer - Pestera

Cuviosul Antonie de la Iezer-Valcea a inceput sa sape alaturi un mic paraclis in stanca, largind stanca in asa fel incat sa poata face din ea un lacas de inchinare si de preamarire a lui Dumnezeu. Terminand aceasta bisericuta, i-a pus o catapeteasma, icoane, a inzestrat-o cu cele necesare savarsirii dumnezeiestilor slujbe.


Icoane din vechea biserica
Izvorul tamaduitor

Sfanta cruce, inalta de un metru si incrustata miraculos in tulpina unui copac taiat

Copyright © 2008 Gingasia

Comentarii

valy a spus…
Lumina sfanta venita in Ajun
Sa-ti aduca-n suflet
Un vesnic Craciun!

Sarbatori de vis,alaturi de cei dragi!
Dana a spus…
Bucurie multa si vesnica in inimile voastre! Minunate locuri, multumesc pentru poze. Interesant tare mi se pare faptul ca Icoana Maicii Domnului de la Iezer pare a fi identica cu cea de la catedrala din Constanta, care nu-i pictata de mana de om...
Flavius a spus…
Sarbatori Fericite si in pace, la gura sobei, un An Nou plin de împliniri, împreuna cu toti cei dragi, cu sanatate!
Flavius
Gingasia a spus…
Dana, nu stiam de Icoana de la Constanta! o sa ajung sa o vad! Craciun fericit tie si celor apropiati!
Gingasia a spus…
Flavius, multumesc pentru gandul tau bun! Craciun luminat si tie!
Lia a spus…
Sarbatori binecuvantate!
Domnul Isus sa fie prezent in inimile noastre mereu!
matuska Eufemia a spus…
Nasterea lui Hristos cu bucurie si pace!
Gingasia a spus…
Lia, multumesc foarte mult si tie un an mai luminos si linistit!
Tatjana Parkacheva a spus…
Very interesting and nice post.

Regards and best wishes

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .