Treceți la conținutul principal

Seara de Sfantul Nicolae - poezie si muzica religioasa in compania lui Dan Puric

Editura Platytera din Bucuresti si Editura Arania din Brasov va invita sa participati la un spectacol inedit de poezie si muzica religioasa sambata, 6 decembrie 2008, de la ora 17, in Sala Oglinzilor de la sediul Uniunii Scriitorilor din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 115.

Intrarea este libera.Vor recita poetii Liliana Ursu, Paul Aretzu, Marian Draghici, Adrian Munteanu, Dan Carlea, Daniela Sontica, Monica Patriche, Elena Dulgheru, Florin Caragiu. Spectatorii se vor bucura de participarea extraordinara a actorului Dan Puric, a poetului Ion Zubascu, care va canta colinde maramuresene si a trio-ului vocal Anatoly(Andrada Muresan, Gabriel Baciu, Ciprian Cucu) din Brasov. Intalnirea va fi moderata de Adrian Munteanu, directorul editurii Arania si de Florin Caragiu, directorul editurii Platytera.
Editura Arania (fondata in 1991 de catre Daniel Dragan) s-a specializat in literatura beletristica romana si straina, clasica si contemporana. A editat prima integrala postrevolutionara a romanelor lui Mihail Sebastian, a publicat o serie de editii selecte din marea poezie a lumii: Oscar Wilde, Mihail Leromntov, Baudelaire, San Juan de la Cruz, Rimbaud, Esenin, Rilke, Edgar Allan Poe. Multe dintre cartile autorilor romani publicati de Arania au fost distinse cu premii. Noua titluri au primit Premiul Uniunii Scriitorilor. Arania a detinut doua legislaturi presedintia Societatii Patronilor de Edituri din Romania (SPER) si a organizat intre 1994 si 1997 patru editii ale Salonului de Iarna al Cartii la Brasov.


Editura Platytera, fondata in 2003, a editat peste 40 de carti dintre care amintim: Dan Puric - "Cine suntem"; "Mari Stareti Rusi"; Pr. George Florovski-"Biserica, Scriptura, Traditia"; Pr. Ghelasie Gheorghe - "Memoriile unui Isihast (I, II)", "Dialog in Absolut", "Medicina Isihasta" si "Scrieri Isihaste" ; Sfantul Ambrozie de la Optina - "Sfaturi pentru Familia Crestina"; Pr. Philotheos Pharos - "Instrainarea Ethosului Crestin".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .