Treceți la conținutul principal

Seara de Sfantul Nicolae - poezie si muzica religioasa in compania lui Dan Puric

Editura Platytera din Bucuresti si Editura Arania din Brasov va invita sa participati la un spectacol inedit de poezie si muzica religioasa sambata, 6 decembrie 2008, de la ora 17, in Sala Oglinzilor de la sediul Uniunii Scriitorilor din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 115.

Intrarea este libera.Vor recita poetii Liliana Ursu, Paul Aretzu, Marian Draghici, Adrian Munteanu, Dan Carlea, Daniela Sontica, Monica Patriche, Elena Dulgheru, Florin Caragiu. Spectatorii se vor bucura de participarea extraordinara a actorului Dan Puric, a poetului Ion Zubascu, care va canta colinde maramuresene si a trio-ului vocal Anatoly(Andrada Muresan, Gabriel Baciu, Ciprian Cucu) din Brasov. Intalnirea va fi moderata de Adrian Munteanu, directorul editurii Arania si de Florin Caragiu, directorul editurii Platytera.
Editura Arania (fondata in 1991 de catre Daniel Dragan) s-a specializat in literatura beletristica romana si straina, clasica si contemporana. A editat prima integrala postrevolutionara a romanelor lui Mihail Sebastian, a publicat o serie de editii selecte din marea poezie a lumii: Oscar Wilde, Mihail Leromntov, Baudelaire, San Juan de la Cruz, Rimbaud, Esenin, Rilke, Edgar Allan Poe. Multe dintre cartile autorilor romani publicati de Arania au fost distinse cu premii. Noua titluri au primit Premiul Uniunii Scriitorilor. Arania a detinut doua legislaturi presedintia Societatii Patronilor de Edituri din Romania (SPER) si a organizat intre 1994 si 1997 patru editii ale Salonului de Iarna al Cartii la Brasov.


Editura Platytera, fondata in 2003, a editat peste 40 de carti dintre care amintim: Dan Puric - "Cine suntem"; "Mari Stareti Rusi"; Pr. George Florovski-"Biserica, Scriptura, Traditia"; Pr. Ghelasie Gheorghe - "Memoriile unui Isihast (I, II)", "Dialog in Absolut", "Medicina Isihasta" si "Scrieri Isihaste" ; Sfantul Ambrozie de la Optina - "Sfaturi pentru Familia Crestina"; Pr. Philotheos Pharos - "Instrainarea Ethosului Crestin".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa