Treceți la conținutul principal

Targ de carte la Biblioteca Judeteana "Costache Sturdza” Bacau

Biblioteca Judeteana “Costache Sturdza” Bacau organizeaza joi, 4 decembrie, incepand cu ora 10.30, cea de-a doua editie a Targului anual de carte. Printre editurile care participa se numara “Aristarc” (Onesti), “Bunavestire” (Bacau), “Conta” (Piara Neamt), “Corgal Press” (Bacau), “Crigarux” (Piatra Neamt), “Docuprint” (Bacau), “Egal” (Bacau), “Magic Print” (Onesti), “Proplumb” (Bacau), “Rovimed” (Bacau), “Grigore Tabacaru” (Bacau) sau “Vicovia” (Bacau). Editurile participante vor prezenta carte de literatura, arta, stiinta, istorie, memorialistica, dictionare, texte documentare sau carti de spiritualitate ortodoxa. Programul tirgului include si lansari de carte, la care vor participa scriitorii Cristian Livescu, Adrian Alui Gheorghe, C.Th.Ciobanu, Cornel Galben, Liviu Chiscop, Neculai Barabas, Ioan Danila, Ioan Prajisteanu si Grigore Codrescu. Evenimentul organizat de Biblioteca Judeteana va mai include si un colocviu de impresii si o “sesiune” de autografe din partea autorilor. Organizatorii spun ca prin acest tirg isi propun sa faciliteze relatiile dintre editori si bibliotecari, sa creeze contacte mai bune intre ditorii de carte din zona, sa aduca in dialog scriitorii si publicul cititor, sa contribuie la popularizarea cartilor in comunitate si sa stimuleze lectura.


Sursa: Ziarul De Bacau

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .