Treceți la conținutul principal

Vernisajul expozitiei-concurs "Icoana din sufletul copilului" la Patriarhie

Ce ma bucura aceasta expozitie care se tine de cativa ani buni. Simona a luat premiul intai tot la acesta expozitie .

Copyright © 2008 Gingasia (Pictura Simona Elena Nae)

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, vineri, 19 decembrie 2008, la orele 12.00, in sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, vor avea loc vernisajul expozitiei concursului Icoana din sufletul copilului, editia a XVI-a sitraditionala serbare de Craciun Colinda sfanta din sufletul copiilor la Nasterea Domnului. Cu acest prilej, vor fi decernate premiile concursului national Icoana din sufletul copilului, editia a XVI-a, organizat de revista pentru copii si parinti Chemarea Credintei a Patriarhiei Romane in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.Concursul a fost initiat in 1993 de catre revista pentru copii si parinti a Patriarhiei Romane, Chemarea credintei, fiind organizat in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Initiat in anul 1993 cu binecuvantarea vrednicului de pomenire Parinte Patriarh Teoctist, concursul Icoana din sufletul copilului isi propune sa contribuie la educarea copiilor potrivit valorilor spiritualitatii crestine si la cultivarea talentului artistic. Tematica lucrarilor este cea a iconografiei ortodoxe, icoanele fiind realizate in tehnicile traditionale - lemn, sticla, fresca, mozaic.Anual sunt organizate expozitii locale in scoli si parohii din intreaga tara, cele mai bune lucrari fiind selectate pentru expozitia nationala organizata la Palatul Patriarhiei, in apropierea sarbatorii Nasterii Domnului. La concurs participa elevi din clasele I-XII, inclusiv din liceele de arta, seminariile teologice si colegiile pedagogice. Lucrarile sunt realizate individual sau in grup, sub indrumarea profesorilor de desen, a preotilor, a parintilor, a mesterilor populari. Concursul este deschis deopotriva elevilor din comunitatile romanesti de peste hotare.

Copyright © 2008 Gingasia (Pictura Simona Elena Nae)

Sursa: BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .