Treceți la conținutul principal

Vernisajul expozitiei-concurs "Icoana din sufletul copilului" la Patriarhie

Ce ma bucura aceasta expozitie care se tine de cativa ani buni. Simona a luat premiul intai tot la acesta expozitie .

Copyright © 2008 Gingasia (Pictura Simona Elena Nae)

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, vineri, 19 decembrie 2008, la orele 12.00, in sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, vor avea loc vernisajul expozitiei concursului Icoana din sufletul copilului, editia a XVI-a sitraditionala serbare de Craciun Colinda sfanta din sufletul copiilor la Nasterea Domnului. Cu acest prilej, vor fi decernate premiile concursului national Icoana din sufletul copilului, editia a XVI-a, organizat de revista pentru copii si parinti Chemarea Credintei a Patriarhiei Romane in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.Concursul a fost initiat in 1993 de catre revista pentru copii si parinti a Patriarhiei Romane, Chemarea credintei, fiind organizat in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Initiat in anul 1993 cu binecuvantarea vrednicului de pomenire Parinte Patriarh Teoctist, concursul Icoana din sufletul copilului isi propune sa contribuie la educarea copiilor potrivit valorilor spiritualitatii crestine si la cultivarea talentului artistic. Tematica lucrarilor este cea a iconografiei ortodoxe, icoanele fiind realizate in tehnicile traditionale - lemn, sticla, fresca, mozaic.Anual sunt organizate expozitii locale in scoli si parohii din intreaga tara, cele mai bune lucrari fiind selectate pentru expozitia nationala organizata la Palatul Patriarhiei, in apropierea sarbatorii Nasterii Domnului. La concurs participa elevi din clasele I-XII, inclusiv din liceele de arta, seminariile teologice si colegiile pedagogice. Lucrarile sunt realizate individual sau in grup, sub indrumarea profesorilor de desen, a preotilor, a parintilor, a mesterilor populari. Concursul este deschis deopotriva elevilor din comunitatile romanesti de peste hotare.

Copyright © 2008 Gingasia (Pictura Simona Elena Nae)

Sursa: BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa