Treceți la conținutul principal

Biblia tuturor popoarelor

Biblia va ramane cartea cel mai bine vanduta din toate timpurile si prima carte tiparita la presa de Johannes Gutenberg, in jumatatea secolului al XIV-lea. Ceea ce mi-a atras atentia, venind mai incoace in vremurile noastre - "Biblia verde", tiparita cu cerneala de soia pe hartie reciclata, pe care sunt subliniate trimiteri cu teme despre protectia mediului, aparuta la Editura Harper Collins din SUA. Am vorbit mai jos despre ea.


Mai jos cateva linkuri utile :


Bibles for the Visually Handicapped International

Ancient Greek Text

Arabic Bible for Arabic Windows Software transl. Smith and Van Dyke (1865).

Bibli Svata: Czech Bible of Kralice (trans. Unitas Fratrum, 1579-1593)

Danish Bible (1933 Ârs udgave)

Finnish Bible (1933,38 Raamattu trans.)

French Bible (Louis Segond Trans. of 1910)

German Bible : Die Bibel (Luther Translation)

German Bible (Elberfelder Ubersetzung Bibel)

The Good Way (Portions of the Bible in Arabic)

King James Bible (with "Apocrapha")
King James Bible (Web version from Computers for Christ)

The Korean Bible Gateway

Latin Vulgate Bible of St. Jerome (405 Trans.)

Macedonian Bible

New Testament (Rheims:1582)

Portugese: á BÃblia Sagrada

Quechua Bible

Russian Bible

Swahili (NT)

Swedish Bible (1917 Bibeln eller den Helig Skrift)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .