Treceți la conținutul principal

Biblia tuturor popoarelor

Biblia va ramane cartea cel mai bine vanduta din toate timpurile si prima carte tiparita la presa de Johannes Gutenberg, in jumatatea secolului al XIV-lea. Ceea ce mi-a atras atentia, venind mai incoace in vremurile noastre - "Biblia verde", tiparita cu cerneala de soia pe hartie reciclata, pe care sunt subliniate trimiteri cu teme despre protectia mediului, aparuta la Editura Harper Collins din SUA. Am vorbit mai jos despre ea.


Mai jos cateva linkuri utile :


Bibles for the Visually Handicapped International

Ancient Greek Text

Arabic Bible for Arabic Windows Software transl. Smith and Van Dyke (1865).

Bibli Svata: Czech Bible of Kralice (trans. Unitas Fratrum, 1579-1593)

Danish Bible (1933 Ârs udgave)

Finnish Bible (1933,38 Raamattu trans.)

French Bible (Louis Segond Trans. of 1910)

German Bible : Die Bibel (Luther Translation)

German Bible (Elberfelder Ubersetzung Bibel)

The Good Way (Portions of the Bible in Arabic)

King James Bible (with "Apocrapha")
King James Bible (Web version from Computers for Christ)

The Korean Bible Gateway

Latin Vulgate Bible of St. Jerome (405 Trans.)

Macedonian Bible

New Testament (Rheims:1582)

Portugese: á BÃblia Sagrada

Quechua Bible

Russian Bible

Swahili (NT)

Swedish Bible (1917 Bibeln eller den Helig Skrift)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .