Treceți la conținutul principal

Care este imaginea Romaniei pe site-ul Bibliotecii digitale europene?

Copii bolnavi de SIDA sau orfani, acestea sunt simbolurile Romaniei in Biblioteca digitala europeana, cele care domina prima pagina cu rezultate ale cautarii dupa termenul "Romania".Tari precum Franta, Marea Britanie si Germania, dar si Ungaria, Bulgaria sau Turcia sunt reprezentate de obiecte de patrimoniu in format digital: documente istorice, monumente, piese de arheologie si lucrari de arta, informeaza Mediafax. Din cautarea dupa termenul "Eminescu", pe Europeana.eu rezulta patru documente (trei dintre ele in limba maghiara), iar termenul "Caragiale" genereaza un singur document, in maghiara. Termeni precum "Brancusi" sau "Ionesco" nu au niciun rezultat in romana. Prototipul portalului Europeana.eu a fost lansat pe 20 noiembrie si inchis la mai putin de 24 de ore, din cauza numarului prea mare de utilizatori, inregistrandu-se "10 milioane de clickuri pe ora.

Cautati simplu: ROMANIA - Aici imaginile

Sursa: Mediafax


Acest lucru a fost semnalat prima data aici.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .