Treceți la conținutul principal

Ce facem cu limba romana?

Fotografie realizata de Steven Gunawan

Urasc englezismele in limba romana pana la cer …! De ce? Pentru ca, tare as vrea sa vad un englez bine parfumat, pronuntand corect : barabula, picioci, curechi, lubenita, perja, zadie sau te miri ce regionalism. Astazi, nimeni nu mai spune, magazin, ci supermarket, e da, pravalie ce are ! Saraca, bunica`mea spunea cooperativa ...!
Copiii din ziua de azi nu scriu romaneste, prefera scurtarea cuvintelor in discutiile de pe internet sau messenger. Oare sa fie de vina aceasta tehnologizare a scrisului si a gandirii?
Y Yes
THX Thanks

WRU@ Where are you at ?

ASL Age/sex/location

A3 Anytime, anywhere, anyplace

BBS Be back soon

K Okay

OMG Oh my God !

T+ Think positive

DND Do not disturb !

Va inchipuiti exista si un site care prezinta toate aceste abrevieri: Text Messaging Abbreviations !

Comentarii

Ana a spus…
bun articol! da' pe aia cu BBS nu o stiam. Treaba e ca si in viata reala exista tendinta sa se abrevieze si sa se foloseasca cuv. englezesti...vai de noi si de limba noastra frumoasa!!!
Gingasia a spus…
Multumesc, Ana! Eu sunt ingrozita de aceste schimbari si mi-am propus o pastila gramticala in fiecare saptamana! O dupa-amiaza placuta!
Flavius a spus…
Ideea cu pastila gramaticala este super! Limba romana a scapat de sub control, din pacate... Cine să ţină hăţurile?
Cele bune!
Flavius
Maria a spus…
(Daca magazin ar fi un cuvant romanesc, as accepta sa-l folosesc in loc de supermarket.)
Gingasia a spus…
Consider ca este mai potrivit decat supermarket!:)

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .