Treceți la conținutul principal

Expozitie foto la Muzeul Satului: Architecture chinoise

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" organizeaza in perioada 27 ianuarie - 22 februarie 2009 expozitia fotografica Architecture chinoise.Lucrarile apartin reputatului etnolog elvetian Max Gschwend si reprezinta rodul cercetarilor intreprinse in Extremul Orient, in perioada 1982 - 1998: China, Indonezia, Japonia, Coreea, Sri Lanka. Profesorul dr. Max Gschwend si-a facut studiile si doctoratul la Universitatea din Basel. A predat cursuri privind arhitectura vernaculara si habitatul la aceeasi Universitate si la Scoala Politehnica Elvetiana din Zurich. In calitate de director al "Cercetatorilor casei taranesti din Elvetia" a efectuat intre anii 1947 - 1988 cercetari ample pe tot cuprinsul Elvetiei si a coordonat publicarea seriei de lucrari "Les Maisons rurale en Suisse" - 24 volume aparute pana astazi. Profesorul dr. Max Gschwend este unul dintre membri fondatori ai Muzeului in Aer Liber din Ballenberg, muzeu reprezentativ pentru toata Elvetia si unul dintre cele mai importante muzee de acest fel din Europa. A publicat peste 250 de studii stiintifice privind arhitectura vernaculara, habitatul si siturile istorice. Ca o recunoastere a intregii sale activitati, dr. Max Gschwend este membru de onoare al "Societe Suisse des Traditions Populaires", al "Comite International de l'Architecture Vernaculaire ICOMOS " si al "Geographische Ethnologische Geselschaft Basel" . Profesorul Max Gschwend a mai colaborat cu Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" la expozitiile Europa, o casa comuna (Palatul Parlamentului, iunie - iulie 2003) si Civilizatia graului, civilizatia orezului (Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", iulie - august 2007). Fotografiile sale, care au facut parte din aceste expozitii precum si cele care alcatuiesc expozitia Architecture chinoise sunt donate Muzeului Satului. Alaturi de imaginile specialistului elvetian, vor fi expuse si imagini din China, surprinse in luna august 2008 la Beijing, cand Muzeul Satului a organizat expozitia de arta populara "Tezaur romanesc", prilejuita de Jocurile Olimpice de vara. Vernisajul va avea loc marti, 27 ianuarie 2009, ora 15:00, sala "Gheorghe Focsa".
Expozitia va putea fi vizitata in perioada 27 ianuarie - 22 februarie 2008, de miercuri - duminica, intre orele 9:00 - 17:00.

Comentarii

Anonim a spus…
Muzeul satului este cea mai buna si mai frumoasă institutie iar expozitia privind arhitectura este foarte interesantă ca si cele de anul trecut când am aflat despre Algeria , despre Peru, despre India.Într-adevăr avem de-a face cu o institutie de cultură cu orizonturi largi
Anonim a spus…
Foarte frumos

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .