Treceți la conținutul principal

Mănăstirea Cotmeana in imagini

"Românii nu au ambitia de a-si apara propriile valori!"
Mănăstirea Cotmeana este cea mai veche mănăstire din Ţara Românească, fiind practic rectitorita intre anii 1990-2005.
Prima atestare documentară a Cotmenei este în data de 20 mai 1388, într-un hrisov al lui Mircea cel Batran către mănăstirea Cozia. Construită în prima sa formă de Radu I, domnul Ţării Româneşti (1377-1389), biserica a fost refăcută de Mircea cel Bătrân (1386-1418) între anii 1387-1389.
Restaurările efectuate de către Direcţia Monumentelor Istorice între anii 1922-1924, 1959, 1972 au relevat forme originale ale edificiului. Ansamblul feudal Cotmeana este format din: biserica, turnul, clopotniţa şi zidurile de incintă prevăzute cu goluri de tragere, complexul fiind construit în scopuri strategice şi de apărare.


În patrimoniul mănăstirii se află cel mai vechi clopot din Ţara Românească, dăruit de jupânul Dragomir în anul 1385.Lângă Biserica Veche (conservată ca monument istoric), a fost adaugată construcţia unei biserici impunătoare, construcţia de chilii, a unei trapeze şi gospodării .
Pictura din interior dainuie in lumina soarelui

Ce priveliste binecuvantata!

Usile de la intrare sculptate in lemn masiv

O pictura foarte frumoasa care mi-a amintit de pictura manastirilor din Moldova. Nu seamana?

Copyright © 2009 Gingasia, Bucuresti

Comentarii

ivona a spus…
Da, seamana.Inspirata prezentare, Gingasie!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .