Treceți la conținutul principal

Ne recunoastem dupa carte?

Eh bien, mademoiselle cand vreau sa stau putin de vorba cu mine merg la Carturesti, beau un ceai bun, servesc o prajitura si rasfoiesc o carte buna inainte de a o cumpara!
Fritz Heimerl

Sunt carti care nu pot trai singure, istorii comune separate de coperti in chip diferit, intamplari ce se leaga nebanuit, putin intrerupte de puncte ingrosate sau suspensive, capodopere si scrieri modeste care au undeva un spirit pereche. Asa cum exista oameni care se cauta, pesemne vor fi si carti ce umbla prin lume cu certitudinea intalnirii. La Carturesti, in fiecare sambata din saptamana, cartile si oamenii care le stapanesc vor gasi un timp de imprietenire. Pentru ca astfel cartilor sa li se dea o sansa...Intalniri intre carti cu acelasi suflet sau de stiluri diferite (contrariile se atrag cateodata) vrea sa provoace Carturestiul, in fiecare sambata, de la ora 16. Fara fast ori "(pre)gateala". Poate veacului de singuratate al lui Marquez i s-a urat de solitudine si accepta in preajma sa o clipa de 1984 din Orwell. Iar in timpul acesta, oamenii atrasi de paginile lor se vor "citi" unul pe altul si-si vor intinde mana (in semn de amicitie). E un program de apropieri intre oameni si carti, intr-o perioada a fugii si indepartarilor. Pentru cartile care se cauta dar nu ies din casa sambata, am pregatit o condica de iubiri livresti. In ea vor putea fi trecute titluri, mesaje de intampinare si adrese de mail unde pot fi contactate (prin cei ce le au in grija). Mai departe e doar sansa...Asadar, in ceainariile din Carturesti, incepand cu 17 ianuarie, se intalnesc oameni si carti, cu fetele si copertile la vedere.


Sursa: Carturesti

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .