Treceți la conținutul principal

Noua aparitie - Biblia Verde pe hartie ecologica


"Biblia Verde", folosind cerneala obtinuta din soia si hartie reciclata a aparut la editura Harper Collins din SUA. In aceasta biblie eco este reluat textul original cu sublinieri in verde a peste 1.000 de pasaje care pot fi considerate ecologice, informeaza Realitatea TV.

"Biblia Verde ajuta oamenii sa inteleaga viziunea pe care Dumnezeu o avea in legatura cu creatia sa. Citind acele pasaje oamenii pot sa isi dea seama cum se pot implica pentru a vindeca Pamantul si pentru a ajuta natura. Biblia are peste 1.000 de referinte legate de natura si Pamant, in comparatie cu 490 referitoare la Rai si 530 de referinte la iubire, ceea ce demonstreaza ca exista un mesaj puternic pentru conservarea mediului", se arata intr-un comunicat al editurii americane.
Biblia Verde este un rezultat al miscarii "Grija pentru Creatie (Creation Care)", care a reunit evanghelici, catolici si ortodocsi din SUA. Coeziunea miscarii a fost generata de schimbarile climatice si de alte probleme de mediu care au impact asupra celor saraci, asupra "creatiei lui Dumnezeu".
"Cei mai saraci si vulnerabili membri ai familiei lui Dumnezeu sunt cei mai puternic afectati de secete, temperaturi crescute, inundatii si alte fenomene meteorologice impredictibile generate de schimbarile climatice", scrie arhiepiscopul Desmond Tutu, in prefata Bibliei Verzi.
"Sa nu lasi niciodata via pustiita" - este unul dintre cele peste 1.000 de pasaje "verzi" din Biblie.

Foto: HarperCollins
Istoria unei restaurarii - Biblia
Editia electronica "Codex Sinaiticus" – Biblia greacă
Biblia in limba romana (1688)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .