Treceți la conținutul principal

Noua aparitie - Biblia Verde pe hartie ecologica


"Biblia Verde", folosind cerneala obtinuta din soia si hartie reciclata a aparut la editura Harper Collins din SUA. In aceasta biblie eco este reluat textul original cu sublinieri in verde a peste 1.000 de pasaje care pot fi considerate ecologice, informeaza Realitatea TV.

"Biblia Verde ajuta oamenii sa inteleaga viziunea pe care Dumnezeu o avea in legatura cu creatia sa. Citind acele pasaje oamenii pot sa isi dea seama cum se pot implica pentru a vindeca Pamantul si pentru a ajuta natura. Biblia are peste 1.000 de referinte legate de natura si Pamant, in comparatie cu 490 referitoare la Rai si 530 de referinte la iubire, ceea ce demonstreaza ca exista un mesaj puternic pentru conservarea mediului", se arata intr-un comunicat al editurii americane.
Biblia Verde este un rezultat al miscarii "Grija pentru Creatie (Creation Care)", care a reunit evanghelici, catolici si ortodocsi din SUA. Coeziunea miscarii a fost generata de schimbarile climatice si de alte probleme de mediu care au impact asupra celor saraci, asupra "creatiei lui Dumnezeu".
"Cei mai saraci si vulnerabili membri ai familiei lui Dumnezeu sunt cei mai puternic afectati de secete, temperaturi crescute, inundatii si alte fenomene meteorologice impredictibile generate de schimbarile climatice", scrie arhiepiscopul Desmond Tutu, in prefata Bibliei Verzi.
"Sa nu lasi niciodata via pustiita" - este unul dintre cele peste 1.000 de pasaje "verzi" din Biblie.

Foto: HarperCollins
Istoria unei restaurarii - Biblia
Editia electronica "Codex Sinaiticus" – Biblia greacă
Biblia in limba romana (1688)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa