Treceți la conținutul principal

Povesti la Carturesti Cluj si Timisoara

Pofta de povesti vine ascultand. Asa cred carturestenii care din doua in doua vineri (la Timisoara) si in fiecare vineri (la Cluj) pregatesc, cu "naravul" neschimbat de la inceput, seri de lectura pentru copii, la gura cestii de ceai. Suntem prea naivi daca gandim ca o poveste poate modela un copil? Zicem ca nu, si de aceea continuam programul "Poftesti povesti? Hai la Carturesti!", inceput la Timisoara in toamna lui 2007, iar la Cluj un an mai tarziu. Cu perne colorate si povesti de soi bun, in anturajul altor copii ce indragesc cartile, va intampinam vineri, 23 ianuarie, de la ora 18, in librariile din Iulius Mall. Chiar daca vremurile s-au schimbat, si odata cu ele preocuparile copiilor, o poveste buna ramane in continuare inegalabila. Mai ales cand vine de la un povestitor cu darul vorbei. Ideea de bine si rau, de purtare cuviincioasa si curajoasa, din basmele copilariei incepe sa-si faca loc printre ganduri. Prin urmare, e bine ca povestile sa nu lipseasca din programul saptamanal al unui copil. Daca e adevarat ca un mar pe zi te tine departe de doctor, la fel trebuie sa fie si cu o poveste bine aleasa: ar putea indeparta copilul de rau.Sursa: www.carturesti.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .