Treceți la conținutul principal

Prezentare de carte la Muzeului National al Literaturii Romane

Au inceput manifestarile legate de ziua lui Eminescu
In 15 ianuarie se vor lansa volumele din seria Manuscriselor facsimilate ale lui Mihai Eminescu, ieşite de sub tipar la Regia Autonomă Monitorul Oficial. Pana atunci, MUZEUL NATIONAL AL LITERATURII ROMANE va invita la prezentarea volumelor:
Dictionarul limbajului poetic eminescian - Semne si sensuri poetice (I - II)
Coordonator: Dumitru Irimia
Editura Universitatii "Al. I. Cuza" - Iasi, 2005
Dictionarul limbajului poetic eminescian - Concordantele poeziilor postume (I, II, III, IV) Coordonator: Dumitru Irimia
Editura Universitatii "Al. I. Cuza" - Iasi, 2006
Zoe Dumitrescu-Busulenga: Eminescu - Viata
Coordonatori: Dan Haulica, Dumitru Irimia
Editura Manastirii Putna
Fundatia "Zoe Dumitrescu-Busulenga" - Maica Benedicta
Editura Nicodim - 2009
Prezinta: Roxana SORESCU
Ioana VASILOIU
Acad. Solomon MARCUS
Lucian CHISU
Manifestarea va avea loc marti, 13 ianuarie 2009, ora 13.00, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane din Bd. Dacia nr. 12.

Lecturi de vara (IV) - Caietul de la Varatec: convorbiri si cuvinte de folos

Sursa:MNLR

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .