Treceți la conținutul principal

Proiectele noului ministru al Culturii, Theodor Paleologu

Th. Paleologu a spus că intenţionează să continue toate proiectele bune ale fostului ministru, printre care cele legate de Teatrul Naţional şi Biblioteca Naţională. Ca iniţiativă proprie, noul ministru al Culturii vrea ca, în fiecare an, un oraş din România să fie desemnat drept Capitală Naţională Culturală, după modelul din 2007 al Sibiului - Capitală Culturală Europeană. Paleologu a mai menţionat şi necesitatea proiectelor prin care patrimoniul să şi aducă bani, prin integrarea şi promovarea sa în circuitul turistic, nu doar să consume. Solicitat de comisii să prezinte mai multe repere concrete din programul său, Theodor Paleologu a spus că nu va face promisiuni. "Nici în campania electorală nu am făcut aşa ceva, nu am să încep acum să fac promisiuni", a spus ministrul nominalizat pentru Cultură, care a precizat, totuşi, că va lua ca sugestii unele probleme invocate de membrii comisiilor, printre care cea a cinematografiei, precum şi oportunitatea înfiinţării unor muzee de artă contemporană.Paleologu a dezvăluit, după audiere, că o prioritate pe agenda ministerului va fi şi "sprijinul salarial pentru preoţi şi pentru angajaţii din cultură". În privinţa colaboratorilor cu care va lucra, fie că aceştia sunt secretari de stat sau şefi de direcţie, minsitrul nominalizat a spus că, deocamdată, nu vrea să facă nominalizări.

Sursa: Realitatea TV

Comentarii

ivona a spus…
"Repere concrete din program", sinonim cu "promisiuni"?...
Gingasia a spus…
Ivo,continuarea celor incepute, a spus clar! VOM TRAI SI VOM VEDEA...

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .