Treceți la conținutul principal

Proiectele noului ministru al Culturii, Theodor Paleologu

Th. Paleologu a spus că intenţionează să continue toate proiectele bune ale fostului ministru, printre care cele legate de Teatrul Naţional şi Biblioteca Naţională. Ca iniţiativă proprie, noul ministru al Culturii vrea ca, în fiecare an, un oraş din România să fie desemnat drept Capitală Naţională Culturală, după modelul din 2007 al Sibiului - Capitală Culturală Europeană. Paleologu a mai menţionat şi necesitatea proiectelor prin care patrimoniul să şi aducă bani, prin integrarea şi promovarea sa în circuitul turistic, nu doar să consume. Solicitat de comisii să prezinte mai multe repere concrete din programul său, Theodor Paleologu a spus că nu va face promisiuni. "Nici în campania electorală nu am făcut aşa ceva, nu am să încep acum să fac promisiuni", a spus ministrul nominalizat pentru Cultură, care a precizat, totuşi, că va lua ca sugestii unele probleme invocate de membrii comisiilor, printre care cea a cinematografiei, precum şi oportunitatea înfiinţării unor muzee de artă contemporană.Paleologu a dezvăluit, după audiere, că o prioritate pe agenda ministerului va fi şi "sprijinul salarial pentru preoţi şi pentru angajaţii din cultură". În privinţa colaboratorilor cu care va lucra, fie că aceştia sunt secretari de stat sau şefi de direcţie, minsitrul nominalizat a spus că, deocamdată, nu vrea să facă nominalizări.

Sursa: Realitatea TV

Comentarii

ivona a spus…
"Repere concrete din program", sinonim cu "promisiuni"?...
Gingasia a spus…
Ivo,continuarea celor incepute, a spus clar! VOM TRAI SI VOM VEDEA...

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Bookfest 2017

Bookfest 2017, care va avea loc între 24 și 28 mai, la Romexpo, promite că vine cu reduceri mari la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse – „Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării”. 
În plus, „Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1”, ceea ce ni se pare o veste excelentă – ne-a plăcut anul trecut la Bookfest Junior!
Tocmai de aceea, în așteptarea tuturor veștilor proaspete de pe frontul Bookfest, am pregătit, împreună cu Asociația Editorilor din România, organizatorii salonului de carte, un concurs special pentru bookaholici, în cadrul căruia oferim 4 vouchere în valoare de 100 de lei fiecare. Așa, să ai spor mai mare la cumpărături.  sursa