Treceți la conținutul principal

Care este solutia pentru Biblioteca Nationala !?

As vrea sa-i multumesc lui Flavius pentru sustinerea acestei initiative! Pe siteul Prolibro, Claudia semnaleaza acest articol din România Liberă, care m-a pus serios pe ganduri. Casa Poporului sa fie inchiriata, iar parlamentarii sa fie mutati la Biblioteca Nationala. Probabil se apuca de studiu !:) Nu cred ca ne mai facem bine, sa nu uitam cuvintele lui Eminescu: "Munca unui om se poate plăti. Caracterul, cultura lui, nici gând".
"Deputatul Silviu Prigoana a pornit demersurile ca imensa Casa a Poporului sa fie inchiriata, iar parlamentarii mutati printre carti, la Biblioteca Nationala.Dupa ce a pornit demersurile, Prigoana a dat de un mare hop: Casa Poporului este a nimanui. "Acum fac cercetari. Lucrarile nu au fost finalizate nici pana astazi si nu s-a facut predarea-primirea. Nu s-a facut pentru ca nu este gata. Deci nu a primit-o nimeni. E a nimanui", a declarat Prigoana pentru Cancan.Deputatul democrat-liberal s-a gandit la toate, inclusiv la noua locatie in care ar "functiona" parlamentarii. Este vorba despre cladirea inca neterminata a Bibliotecii Nationale, in zona centrala a Capitalei, in apropiere de Camera de Comert a Romaniei si vizavi de Tribunalul Bucuresti (care functioneaza in fostul magazin Tineretului)."Incap acolo 400 de parlamentari, cu tot cu birouri. Nu are holuri imense si nefunctionale ca la Casa Poporului. Dureaza 33 de luni sa fie amenajat si adus la standardele cerute si totul costa 100 de milioane de euro! Nu este mult daca stai sa te gandesti ca intretinerea Casei Poporului costa contribuabilul 500 milioane de euro pe an", a declarat afaceristul, citat de ziare.com.El a precizat ca a vorbit cu unii dintre "greii" planetei, care ar fi dispusi sa inchirieze Palatul Parlamentului cu 300 milioane de euro pe an.Pentru ca parlamentarii sa nu stea inghesuiti, Prigoana propune si micsorarea numarului de parlamentari, de la 471, cati sunt in prezent (334 deputati si 137 senatori), la 400."

Initiativa KOSSON poate fi urmata de toti!
Nimeni nu-şi doreşte o situaţie fără ieşire pentru Biblioteca Naţională, care ne aparţine tuturor.
Dacă doriţi, puteţi scoate din impas Biblioteca Naţională. Soluţii există, dar acestea nu trebuie să mai întârzie.

Semnează petiţia online şi multiplică vocile celor care doresc să ajute
http://www.petitieonline.ro/petitie/biblioteca_nationala_a_romaniei_cauta_casa-p57682054.html

Preluaţi acest cod în pagina dumneavoastră de aici
1

Sau faceţi un link direct către:
http://farm4.static.flickr.com/3275/3280082633_5489921fc5_o.gif

Comentarii

Flavius a spus…
Servus
Eu iti multumesc, ca si lui Kosson... Ideea trebuie dusa mai departe si poate este un moment in care ne putem din nou dovedi solidaritatea fata de lucrurile cu adevarat importante
Cele bune!

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .