Treceți la conținutul principal

Cea mai mare Biblie a fost expusa la Brasov pentru o zi

Centrul Cultural "Reduta" din Brasov a gazduit vineri, o expozitie de scrieri biblice, unele vechi de sute de ani, tiparite in greaca veche, engleza, maghiara si romana, in cadrul proiectului international "Urmeaza Biblia", ce s-a desfasurat intre 28-31 ianuarie.

Adusa la Brasov cea mai mare Biblie scrisa vreodata, care are 1.500 de pagini, o greutate de noua kilograme si dimensiunea de 45-40 de centimetri, informeaza Agerpres.

Biblia este tradusa in 66 de limbi, intre care si romana, si a plecat din Manila in octombrie 2008, va parcurge mai multe tari si continente si va ajunge la Atlanta (SUA), punctul final, in anul 2010.

La expozitiei se mai afla o Biblie scrisa in doar 22 de minute, simultan de cateva mii de tineri, in anul 1999.

Noua aparitie - Biblia Verde pe hartie ecologica

Biblia Abraham Lincoln

Istoria unei restaurarii - Biblia

Editia electronica "Codex Sinaiticus" – Biblia greacă

Biblia in limba romana (1688)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .