Treceți la conținutul principal

Concurs de scrisori de dragoste

Concursul de scrisori de dragoste, "Dulcea mea Doamnă. Eminul meu iubit", iniţiat de Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol”, a ajuns la a III-a ediţie şi se adresează cititorilor de toate vârstele, dar mai ales liceenilor şi studenţilor.
Într-o existenţă a răsturnării valorilor, a violenţei, a golului sufletesc, a indecenţei şi a conflictului, sentimentul de dragoste îmbogăţeşte, spiritualizează, dă sens sau salvează. Îmbogăţeşte-te, îmbogăţeşte şi bucură cu sinceritatea, tumultul şi necuprinsul trăirii tale. Reaşează valorile în ordinea lor firească, purifică, sensibilizează şi redefineşte viaţa. "Înrămează- ţi" sentimentul într-un mesaj de dragoste şi expediază-l pe adresa:
bja-marketing@aradlibrary.org sau, dacă vrei, poţi să-l aduci chiar tu la bibliotecă pe suport de hârtie. ( Serviciul Marketing- Imagine, cam.22 ) .

În urma concursului "Dulcea mea Doamnă . Eminul meu iubit", care are a fost inspirat de corespondenţa dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle ( şi nu de Valentine's day, cum am fi tentaţi să credem; putându-l asocia, fără să greşim, sărbătorii dragostei la români Dragobetele, din 24 februarie! ), se vor evidenţia şi publica, în presa locală, cele mai interesante scrisori.Acestea vor fi citite joi, 26 febr., ora 12.00, la întâlnirea cu autorii, din sala Artă şi Multimedia a bibliotecii, premiate şi expuse pe holul instituţiei.


Sursa fotografiei: photo.net

Comentarii

Anonim a spus…
Buna. Ce nu am inteles eu, e pana cand trebuie trimise scrisorile?
Gingasia a spus…
Pana in aceasta data 26 febr., ora 12.00! succes...

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .