Treceți la conținutul principal

Ganduri brumate de luna, mai fericiti ca oricand!

Motto:
"Marcel Proust - A la recherche du temps perdu, Du côté de chez Swann, I. Combray"

Copyright © 2009 Gingasia, Bucuresti

Zilele acestea am avut o prioritate cu organizarea casei. Am trecut prin momente dificile, am vrut sa renunt la planurile pe care mi le facusem cu mult timp in urma, dar contele m-a sustinut indeaproape in fiecare pas al nostru, frumos inceput... ! Chiar il intrebam de ce toate merg asa de prost in tara asta ?

Pai, lucrurile sunt simple ! Nimeni nu are constiinta lucrului bine facut, nimeni nu lucreaza cu pasiune în profesia sa, sau si mai rau, pentru a castiga se reprofileaza in te miri ce meserii. Nu stiu daca oamenii mai au astazi taria de a se intreba: Care este pasiunea mea reala? Fug dupa un castig mare, negasindu-si propria lor valoare. Merg chiar mai departe: pe plan profesional, vor reusi, dar pe plan personal, in viata individuala, nu vor fi ei însisi. Vor fi mereu constransi de ceva si de cineva, de nebunia unui castig provizoriu - material. Adevaratul castig este linistea si fericirea unui camin împlinit…!

Cu toti cautam linistea, dar putini sunt cei care o regasesc... te iubeam inainte de a te cunoaste!
Multumesc, contele meu! :)

Comentarii

Mariana a spus…
,,Adevaratul castig este linistea si fericirea unui camin împlinit…!"

Adevărat! Adevărat!
În Biblie se spune că mai bine un prânz linişttit cu verdeţuri decât un bou îngrăşat şi nelinişte în casă.

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .