Treceți la conținutul principal

Inscrierea copiilor in clasa I trebuie facuta, pe cat posibil, pana la data de 1 mai 2009

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a transmis o notificare inspectoratelor scolare judetene potrivit careia acestea vor informa parintii in legatura cu necesitatea inscrierii copiilor in clasa I, pe cat posibil, pana la data de 1 mai 2009. Intentia MECI este de a prefigura cu o mai mare claritate numarul de elevi care vor incepe scoala in septembrie 2009, astfel incat sa poata fi identificat necesarul real de posturi disponibile pentru miscarea personalului didactic. Masura se coreleaza cu prevederile Ordinului nr. 5.742/28.10.2008 privind Metodologia de miscare a personalului didactic din invatamantul preuniversitar, conform careia inspectoratele scolare vor afisa si publica lista posturilor/catedrelor vacante titularizabile, pana la data de 22 mai 2009. Inspectoratele scolare judetene se vor asigura ca toate unitatile scolare cunosc arondarea strazilor din fiecare localitate si vor transmite acestora obligatia inscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc in apropierea scolii si ulterior, in limita locurilor disponibile, a celorlalti solicitanti. Pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere in clasa I, fiecare unitate scolara va afisa pana la data de 16 martie 2009, numarul de clase disponibil, in conformitate cu planul de scolarizare, iar saptamanal, situatia inscrierilor. In plus, unitatile scolare vor raspunde in scris si in timp util tuturor solicitarilor de inscriere depuse de catre parinti. MECI mai solicita inspectoratelor scolare sa intreprinda toate masurile in vederea respectarii, pe cat posibil, a calendarului inscrierilor, lucru care va permite incadrarea de personal didactic calificat, element esential in asigurarea calitatii educatiei viitorilor scolari. Reamintim faptul ca articolul 20, alineatele 2 si 3 din Legea nr. 268/13 iunie 2003 pentru modificarea si completarea Legii Invatamantului nr. 84/1995, prevede ca in clasa I se pot inscrie copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar, precum si cei care implinesc respectiva varsta pana la sfarsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psiho-somatica este corespunzatoare. De asemenea, "la cererea scrisa a parintilor, tutorilor sau sustinatorilor legali, inscrierea in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar, va fi amanata cu un an".

IMPORTANT: Data de 1 mai nu are caracter de termen limita, inscrierile fiind in continuare posibile, conform legislatiei in vigoare.
Sursa: edu.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .