Treceți la conținutul principal

Inscrierea copiilor in clasa I trebuie facuta, pe cat posibil, pana la data de 1 mai 2009

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a transmis o notificare inspectoratelor scolare judetene potrivit careia acestea vor informa parintii in legatura cu necesitatea inscrierii copiilor in clasa I, pe cat posibil, pana la data de 1 mai 2009. Intentia MECI este de a prefigura cu o mai mare claritate numarul de elevi care vor incepe scoala in septembrie 2009, astfel incat sa poata fi identificat necesarul real de posturi disponibile pentru miscarea personalului didactic. Masura se coreleaza cu prevederile Ordinului nr. 5.742/28.10.2008 privind Metodologia de miscare a personalului didactic din invatamantul preuniversitar, conform careia inspectoratele scolare vor afisa si publica lista posturilor/catedrelor vacante titularizabile, pana la data de 22 mai 2009. Inspectoratele scolare judetene se vor asigura ca toate unitatile scolare cunosc arondarea strazilor din fiecare localitate si vor transmite acestora obligatia inscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc in apropierea scolii si ulterior, in limita locurilor disponibile, a celorlalti solicitanti. Pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere in clasa I, fiecare unitate scolara va afisa pana la data de 16 martie 2009, numarul de clase disponibil, in conformitate cu planul de scolarizare, iar saptamanal, situatia inscrierilor. In plus, unitatile scolare vor raspunde in scris si in timp util tuturor solicitarilor de inscriere depuse de catre parinti. MECI mai solicita inspectoratelor scolare sa intreprinda toate masurile in vederea respectarii, pe cat posibil, a calendarului inscrierilor, lucru care va permite incadrarea de personal didactic calificat, element esential in asigurarea calitatii educatiei viitorilor scolari. Reamintim faptul ca articolul 20, alineatele 2 si 3 din Legea nr. 268/13 iunie 2003 pentru modificarea si completarea Legii Invatamantului nr. 84/1995, prevede ca in clasa I se pot inscrie copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar, precum si cei care implinesc respectiva varsta pana la sfarsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psiho-somatica este corespunzatoare. De asemenea, "la cererea scrisa a parintilor, tutorilor sau sustinatorilor legali, inscrierea in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar, va fi amanata cu un an".

IMPORTANT: Data de 1 mai nu are caracter de termen limita, inscrierile fiind in continuare posibile, conform legislatiei in vigoare.
Sursa: edu.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .