Treceți la conținutul principal

Lansarile de la Editura Noi Media Print

Galeria Noi a gazduit lansarea a trei albume dedicate artei si culturii romanesti ale Editurii Noi Media Print, in prezenta unor invitati de marca din peisajul cultural si monahal romanesc.


"Arta 1900 in Romania" scrisa de Ada Stefanut;"Arta de traditie bizantina in Romania" autor monahia Atanasia Vaetisi de la Manastirea Stavropoleos ;"Barocul romanesc. Gesturi de autoritate, replici si ecouri" de Constantin Hostiuc reprezinta continuarea colectiei "Discover Romania", o colectie inaugurata anul trecut de catre Editura Noi, prin lucrarea "Pictura murala gotica din Transilvania" apartinand Danei Jenei.

La toate cele trei albume exista si o versiune in limba engleza pentru a largi si mai mult aria potentialilor interesati. Albumele sunt realizate intr-o maniera dinamica, cu foarte multe imagini, provenite de pe o arie larga de raspandire din tara, iar limbajul nu este unul foarte tehnic.

Sursa: Editura Noi Media Print
In luna martie este programata la MNAR o perspectiva asupra artelor Barocului italian.
UN CEAS PENTRU ARTA (vizita ghidata in expozitie)
Joi, 5 martie, orele 16.00Tarif: 8 lei (bilet de intrare in Galeria de Arta Europeana) / participant
RENDEZ-VOUS CULTURAL (prelegere insotita de material ilustrativ)
Sambata, 14 martie, orele 11.00
Tarif: 8 lei (bilet de intrare in Galeria de Arta Europeana) + 5 lei (taxa de Rendez-vous/ participant)
OPERA SUB CLAR DE...LUPA (prezentarea detaliata a tabloului "Fecioara cu Pruncul" de Orazio Gentileschi)
Joi, 19 martie, orele 16.00Tarif: 8 lei (bilet de intrare in Galeria de Arta Europeana)/participant
Participarea se face pe baza de programare la telefon: 021/314. 81. 19 sau prin e-mail: cosmin.ungureanu@ art.museum. ro.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandarile din vacanta de Paste

Puzzle lemn magnetic Remorcherul 3 ani+ Melissa and Doug
Acest joc de de indemanare este pentru pasionatii de masini, necesita atentie sporita, rabdare si precizie. Jocul are un dicton foarte bun de incurajare a baieteilor, sa tracteze masinile cu probleme: Suna la remorcari! Puzzle-ul magnetic "Melissa and Dougdin" din lemn contine o piesa speciala cu magnet care "pescuieste" piesele din lemn de pe tabla de joc. Sunt adepta jucariilor confectionate din materiale rezistente. Lemnul este perfect pentru puzzle-uri pentru că imaginile nu se deteriorează la fel de uşor ca cele din plastic sau din carton.
Cateva beneficii ale jocului de puzzle în dezvoltarea copiilor:
    Puzzle-ul este un joc care pune accent pe comunicare, spun ce văd în imagini    Îmbunătăţeşte coordonarea mână-ochi a celor mici    Îmbunătăţeşte orientarea spaţială    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai bine dimensiunile    Dezvoltă capacitatea copilului de a identifica mai întâi…

Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) vă așteaptă la o întâlnire interdisciplinară dedicată copiilor dumneavoastră. Alături de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti şi ilustratoarea Cristiana Radu, un „cuplu” artistic care a realizat două dintre cele mai premiate cărţi din ultima perioadă, volumele ”Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” şi ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.
Vara acestea MNLR va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii în rîndul celor mici. În cadrul acestor evenimente vor fi invitaţi scriitori şi ilustratori de carte pentru copii care îşi vor prezenta propriile lor creaţii.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France Internationale, TV City, Observator cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte, publicaț…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .