Treceți la conținutul principal

Larousse - prima enciclopedie interactivă online


Compania de publishing Larousse a lansat prima enciclopedie interactivă online, care pune la dispoziţie gratuit conţinutul dicţionarului enciclopedic şi contribuţiile internauţilor, informează site-ul L'Internaute.
Pentru a evita amestecul genurilor, cele două componente sunt net distincte, fiind prezentate separat, pe o parte a paginii articolele din Larousse - circa 150.000 de articole şi 10.000 de fotografii, desene sau elemente de animaţie - şi pe cealaltă, contribuţiile internauţilor.
"Oamenii sunt din ce în ce mai obişnuiţi cu acest tip de prezentare şi ştiu să facă diferenţa între un articol de referinţă şi un punct de vedere", a spus Line Karoubi, director adjunct al departamentului de dicţionare şi enciclopedii al publisherului.
Potrivit sursei citate, editorii tradiţionali de dicţionare şi enciclopedii pe hârtie se confruntă cu o concurenţă acerbă din partea internetului.

Larousse mizează pe imaginea sa de rigoare şi viabilitate pentru a atrage contribuţii de calitate online. Spre deosebire de Wikipedia, unde articolele sunt în general anonime, contribuitorii Larousse vor fi identificaţi pentru a li se putea publica online textele ale căror proprietari rămân, a anunţat editura. În plus, contribuţiile la dicţionar nu vor putea fi modificate decât de autorii lor.

Sursa: L'Internaute

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

O primavara frumoasa!

Dragi prieteni,

Va doresc o primavara insorita, cu multe carti care sa va inspire viata!:)

@Gingasia

KILIPIRIM, 15-19 martie 2017

Miercurea viitoare, pe 15 martie, la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi, debutează o nouă ediție a târgului de carte Kilipirim. Toți cei interesați să achiziționeze cărți la prețuri speciale din oferta celor mai importante edituri autohtone au la dispoziție 5 zile în care pot vizita spațiul expozițional: 15-19 martie, zilnic între orele 10.00 și 22.00, accesul fiind gratuit. La targ, iubitorii de lectura vor gasi carti la 1 leu si discounturi substantiale, care ajung si pana la 80%, la standul fiecarei edituri.

„Din 2005 încoace, cum sosește primăvara, iubitorii de lectură din capitală și-au făcut un obicei din a aștepta o nouă ediție a Kilipirim. Ne bucurăm că putem face ca această tradiție să continue și în acest an!

Kilipirim-ul a fost o idee nouă, ce promovează vânzarea de carte direct de la editură, în special titluri aflate la «a doua tinerețe», dar si titluri noi, toate cu discount. Le mulțumim expozanților, care au pregătit, încă o dată, reduc…

Lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”

Luni, 3 aprilie 2017, ora 17.30, la Librăria ”Mihai Eminescu” din București, la numai o zi după Ziua Internațională a cărții pentru copii și ziua lui H. Ch. Andersen, scriitorul Petre Crăciun vă invită la lansarea volumului ”Povești din Țara Copiilor Fericiți”. Volumul a apărut la editura Zorio și este ilustrat de Anca Smarandache. Invitat special: criticul Alex Ștefănescu. Alături de autor, vor mai participa Anca Smarandache și realizatorul emisiunii ”Bucuria poveștilor”, Adriana Ene.

Petre Crăciun este scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare și realizator al mai multor emisiuni de televiziune. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România- Filiala Literatură pentru Copii și Tineret și director al portalului Literatură Copii .